Prostia și indolența s-au mutat la DIICOT? Șeful Bănilă: Nu sunt elemente clare că fetele sunt moarte./Adjuncta sa a declarat duminică, la Caracal, că Alexandra a murit joi la ora 12!!!

Prostia și indolența s-au mutat la DIICOT? Șeful Bănilă: Nu sunt elemente clare că fetele sunt moarte./Adjuncta sa a declarat duminică, la Caracal, că Alexandra a murit joi la ora 12!!!

Prostia și indolența s-au mutat la DIICOT? Șeful Bănilă: Nu sunt elemente clare că fetele sunt moarte./Adjuncta sa a declarat duminică, la Caracal, că Alexandra a murit joi la ora 12!!! Șeful DIICOT n-o fi ascultat ce-a spus duminică adjuncta sa, Georgiana Hossu? 

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, miercuri:

Șeful DIICOT, Felix Bănilă, a declarat miercuri, într-o conferință de presă, că până când nu există probe certe că una sau ambele tinere de la Caracal au fost omorâte, nu se poate neglija varianta că ar fi în viață. El a precizat că în acest moment procurorii nu au nici măcar concluzii preliminare ale testelor genetice făcute pe fragmentele osoase găsite în locuința lui Dincă. Șeful DIICOT a mai spus însă că prezența Alexandrei a fost stabilită cu certitudine în casa și în Mașina lui Gheorghe Dincă.

Mai jos, aveți declarația integrală a Georgianei Hossu, duminică:

„În cadrul audierilor, inculpatul a recunoscut că la data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său şi o violase şi ulterior i-a incinerat corpul. Inculpatul a declarat că a agresat-o suprimându-i viaţa atunci când a surprins-o cu telefonul în mână. Cu privire la cea de-a doua victimă există indicii că inculpatul a săvârşit acelaşi gen de infracţiuni şi urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei acum, la ora 20,00

În cauză există elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea şi adăpostirea minorei prin constrânge, răpire şi profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o contituţie fizică masivă, în faţa căruia o minoră de 15 ani a avut practic nicio şansă să se apere. În cenuşa găsită într-un butoi metalic a fost identificate prin cernere mai multe fragmente de oase calcinate, dinţi de natură umană. Alături de aceste fragmente au fost găsite trei inele, un lănţişor, alte fragmente de lănţişoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară, precum şi o bucată similară de monturi de inel ce prezentau urme de ardere. În autoturismul inculpatului au fost găsit un cercel. Aceste bijuterii au fost recunoscute de mama minorei”.

Între timp au apărut imagini cu Dincă trebăluind prin Caracal pe la ora 13!

Ce scriu doi jurnaliști pe Facebook:

Ioana Ene Dogioiu: „De ce nu i pun cazul in brate comisarului sef Radu Gavris, seful de serviciu omoruri fara niciun autor necunoscut? Spectacolul incompetentei e devastator.”

Mircea Marian: „Evenimentele din Caracal erau, până acum, o dramă. O dramă care arăta eșecul statului român. Acum, statul român reușește să coboare în ridicol:
- nu e în stare să identifice rămășițele presupus umane din curtea presupusului asasin,
- nu știe dacă cele două fete sunt vii sau moarte, prelungind astfel într-un mod absolut sinistru suferințele părinților,
- nu știe dacă se poate baza pe confesiunea lui Dincă, căruia se pare că i-au rupt oasele, după vechea școală a miliției ceaușiste, specializată în astfel de confesiuni care, fiind date sub asemenea presiuni, se dovedeau, ulterior, a fi false.
Pur și simplu e o tragicomedie cu proști.
PS: Poate ați uitat că adunarea generală a procurorilor DIICOT l-a desființat, profesional, pe acest Bănilă, când Tudorel Toader l-a propus la șefia DIICOT.”


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Foarte interesante amănunte...