PROSTIE la Berlin? Atacatorul este liber și înarmat (Die Welt)

PROSTIE la Berlin? Atacatorul este liber și înarmat (Die Welt)

Publicația „Die Welt” citează surse din poliția germană potrivit cărora bărbatul de origine pakistaneză reținut luni seară, după atacul din târgul de Crăciun de la Berlin, ar putea să nu fie suspectul căutat.

„Am prins persoana greșită”, a declarat un oficial de rang înalt din poliție, citat de Die Welt. „Avem o situație nouă. Adevăratul atacator este înarmat și încă în libertate și poate provoca noi necazuri”, a avertizat sursa citată. 

Anterior, autoritățile anunțaseră că pistolul cu care a fost împușcat cetățeanul polonez găsit în camion nu a fost găsit. 

Atacul s-a soldat cu 12 morți și 48 de răniți. La câteva ore după aceea, autoritățile au reținut un suspect. El era un refugiat de origine pakistaneză, venit din februarie în Germania și care avea permis temporar de rezidență în așteptarea rezolvării cererii de azil. 

Marți dimineață, autoritățile au făcut percheziții la un centru de refugiați din apropierea Berlinului unde ar fi fost cazat solicitantul de azil.

După ce informația despre persoana greșită care ar fi fost arestată a apărut pe surse în Die Welt, șeful poliției din Berlin a anunțat public că nu este clar dacă pakistanezul arestat luni seara este cel care a condus camionul. Suspectul era cunoscut serviciilor de poliție, dar pentru infracțiuni minore.

„Din câte știu, nu se știe sigur dacă el a fost în realitate șoferul”, a declarat șeful poliției, Klaus Kandt.

Poliția din Berlin anunță pe contul de Twitter că rămâne vigilentă, întrucât suspectul a negat orice implicare în incidentul despre care ministrul de interne a spus că a fost un atac deliberat. „Vă rugăm să fiți atenți”, cere poliția berlinezilor.

"Efectiv, nu este sigur ca el este soferul", a spus Kandt, sugerand ca adevaratul vinovat ar putea fi in continuare in libertate.

Ministrul precizase anterior ca cererea sa de azil "nu a fost inca transata", in conditiile in care autoritatile nu l-au putut interoga din cauza ca nu avea un traducator.

"Neaga crima. Ancheta continua", a adaugat ministrul.

Acesta a subliniat ca "nu exista nicio indoiala ca este vorba de un atentat".

Bilantul anuntat de ministru este urmatorul: 12 morti, 48 de raniti, dintre care 18 in stare grava. "Putine victime au fost identificate", a adaugat el.

Ministrul a confirmat si ca cetateanul polonez gasit mort in cabina a fost impuscat.

Ministrul nu a explicat prezenta sa in camionul inmatriculat in Polonia, in conditiile in care proprietarul vehiculului spune ca nu a mai intrat in contact cu soferul polonez de luni dupa-amiaza.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!