Protecţia datelor: Site-urile unor ziare americane, inaccesibile în Europa

Mai multe site-uri ale unor ziare din Statele Unite, între care Los Angeles Times, erau inaccesibile din Uniunea Europeană vineri, ziua intrării în vigoare a noilor norme de protecţie a datelor cu caracter personal, mai stricte în Europa, relatează AFP.

"Din păcate, site-ul nostru este indisponibil în prezent în majoritatea ţărilor europene", se poate citi pe site-urile Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun sau Orlando Sentinel.

Mesajul adăugă că aceste ziare ale grupului de presă american Tronc se angajează să găsească "opţiunile" pentru a-şi oferi oferta pe piaţa UE, precum şi ''soluţii tehnice pentru a fi în conformitate''.

Alte ziare, de asemenea inaccesibile din Europa, cum ar fi S. Louis Post-Dispatch şi Arizona Daily Sun, menţionează în mod explicit pe site-ul lor intrarea în vigoare vineri a "Regulamentului general privind protecţia datelor'' (RGPD) pentru a explica blocarea lor.

Această nouă legislaţie europeană impune oricărei companii să solicite consimţământul explicit şi pozitiv "pentru a utiliza datele cu caracter personal colectate sau prelucrate în UE''.

Companiile sunt pasibile de sancţiuni ce pot ajunge până la 20 de milioane de euro sau 4% din cifra de afaceri anuală în cazul în care încalcă aceste reguli, adoptate în 2016, dar care se aplică de vineri după perioada de doi ani menită să permită autorităţilor şi companiilor să se pregătească. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

4 Această scursură umană, senator PSD, i-a făcut un copil unei escorte și nu vrea să-l recunoască

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cel mai spectaculos sport revine cu un super video