Protest antiguvernamental la Chișinău: Șase persoane, ridicate de poliție

Protest antiguvernamental la Chișinău: Șase persoane, ridicate de poliție

Partidul Șor protestează la Chișinău, manifestație la care participă și reprezentanții formațiunii PACE, partidele fiind conduse de Ilan Șor, respectiv, Gheorghe Cavcaliuc, care se ascund de justiție în străinătate.

La Chișinău, mai multe partide protestează, invocând situație internă. Foto captură video privesc.eu

Pe lângă faptul că manifestanții solicită guvernanților să le achite facturile, aceștia le solicită acestora și demisia, scandând: ,,Noi suntem Moldova și cerem să trăim decent în țara noastră”.

Potrivit poliției, printre manifestanți sunt exponenți ai unor partide politice, printre care și foști angajați ai unor instituții de forță.

Poliția: persoane înarmate la manifestație

Între timp, oamenii legii anunță că au depistat persoane suspecte care aveau asupra lor chiar și cuțite.

,,6 tineri cu comportament suspect, dintr-o instituție cu profil sportiv, au fost conduși la Inspectoratul de Poliție pentru documentare. Asupra unuia dintre ei a fost găsit un cuțit. Amintim că am solicitat ca participanții la întrunire să nu dețină la ei obiecte interzise. Facem apel repetat la o întrunire pașnică, fără acte de violență și provocări. Vom interveni în fiecare situație în care există risc pentru viața cetățenilor sau ordinea publică”, spun polițiștii.

De asemenea, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției susțin că au fost încalcate prevederile expuse în declarația cu privire la desfășurarea întrunirii.

,,Poliția constată încălcarea celor expuse în declarația prealabilă cu privire la locația desfășurării întrunirii. Participanții și-au schimbat locația în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet “Maria Bieșu”, nefiind respectate cele expuse în declarația prealabilă”, se arată în comunicatul de presă al IGP.

Șeful Parlamentului: Instituțiile nu vor permite destabilizarea

Președintele Parlamentului a atenționat să protesteze pașnic, menționând că instituțiile vor internevi în cazul unor acțiuni destabilizatoare.

E un cumul de evenimente. Toate fac parte dintr-un registru, noi îl știm. Problema Federației Ruse este că ei mizează întotdeauna în Republica Moldova pe politicieni corupți și vulnerabili. Ei nu înțeleg că la noi nu este dictatură ca în Federația Rusă. La noi chiar și această grupare organizată are dreptul de a ieși la proteste pașnice, în limitele legii, să nu destabilizeze. Dacă o să încerce, evident că instituțiile de menținere a ordinii o să intervină și nu o să permită”, a declarat Igor Grosu, la Radiomoldova.md .

Avertismentul președintei Republicii Moldova

În data de 13 februarie, Maia Sandu a avertizat că Rusia pregătește o lovitură de stat în Republica Moldova, în care vor fi implicate ,,grupări criminale, precum formațiunea Șor și toate derivatele ei”, persoane din anturajul oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, dar și cetățeni străini, între care din Serbia sau Belarus.

,,Scopul acestor acțiuni este răsturnarea ordinii constituționale, schimbarea puterii legitime de la Chișinău pe una ilegitimă, care să pună țara noastră la dispoziția Rusiei pentru a opri procesul de integrare europeană, dar și ca Moldova să poată fi folosită de Rusia în războiul ei împotriva Ucrainei. Planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară camuflați în civili care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici prin acțiuni violente mascate sub proteste ale așa-numitei opoziții, ar urma să se forțeze schimbarea puterii de la Chișinău”, a declarat președinta Republicii Moldova.

Între timp, diversioniștii sârbi au planificat să vină la Chișinău sub pretextul susținerii echipei favorite în cadrul unui meci de fotbal între FC Sheriff Tiraspol - FK Partizan Belgrad, planurile lor fiind zădărnicite de ofițerii Serviciului de Informații și Securitate de la Chișinău.

Reprezentanții Kremlinului au negat că ar pregăti o lovitură de stat în țara vecină și au acuzat partea ucraineană că a lansat aceste versiuni pentru a atrage Chișinăul într-o confruntare cu Rusia. Pe de altă parte, Moscova a lansat amenințări la adresa Chișinăului, dând exemplu "scenariul ucrainean".

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu