Protest față de politizarea instituțiilor statului și de proiectul de ordonanță privind grațierea, la Bistrița

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat sâmbătă seara în Piața Petru Rareș din municipiul Bistrița, în fața Palatului Administrativ, pentru a participa la un protest față de politizarea instituțiilor statului și de proiectul de ordonanță privind grațierea.

Protestul, care a fost unul pașnic, a fost inițiat de un profesor de istorie de la un liceu din Bistrița, Tiberius Cămăraș, care a cerut și obținut o autorizație în acest sens valabilă între orele 19,00 — 21,00.

Potrivit lui Cămăraș, dorința sa și a prietenilor săi participanți la protest, despre care spune că sunt apolitici, este să nu se interpreteze că prin acest demers susțin un partid sau altul, ba chiar afirmă că, în opinia sa, discuțiile pe marginea proiectului ordonanței privind grațierea "ascund, de fapt, o luptă pentru putere a partidelor".

"Noi am vrut să ieșim separat, pentru că nu am vrut să se interpreteze că am fi de partea unui partid sau a altuia sau a unei persoane politice sau alteia. (...) În momentul de față, în România există o luptă pentru putere și am impresia că sunt interesați doar de ea și nu de noi, de cetățeni. Ne interesează depolitizarea instituțiilor, ca cetățeanul să fie respectat. Cred că în primul rând trebuie să ne uităm la sănătatea instituțiilor și apoi să aducem modificări. Cred că în primul rând avem nevoie de instituții curate, de oameni profesioniști și, în momentul în care aceștia o să apară, probabil că o să poată și să modifice legi. Până atunci, eu cred că trebuie să își vadă de problemele importante ale țării. Grațierea este o problemă la ordinea zilei care am impresia că ascunde, de fapt, o luptă pentru putere a partidelor", a spus Cămăraș.

Printre mesajele afișate pe pancarte de către protestatari s-au numărat "Corupții la pușcărie", "România, stat de drept", "Stop corupției", "Puterea este un bun public, nu proprietatea politicienilor".

Jandarmii bistrițeni au împărțit participanților flyere cu obligațiile pe care le au atunci când se alătură unor adunări publice și modul în care trebuie să se desfășoare acestea.

AGERPRES/(A — autor: Tina Țucui, editor: Oana Popescu, editor online: Evelin Ceciu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Mic dejun englezesc