PROTEST împotriva legii grațierii, anunțat pe Facebook pentru astăzi, la ora 19:00, în Piața Victoriei

PROTEST împotriva legii grațierii, anunțat pe Facebook pentru astăzi, la ora 19:00, în Piața Victoriei

Un protest impotriva legii gratierii este anuntat pe Facebook pentru astazi, la ora 19:00, in Piata Victoriei. Oamenii au inceput sa se mobilizeze la scurt timp dupa ce majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie - luare de mita, dare de mita si trafic de influenta. "Trebuie sa ne aparam tara de hoti", indeamna organizatorii evenimentului  intitulat "NU gratierii coruptilor - OUG 13 revine. Si noi!"

Ca si protestele de la inceputul anului, evenimentul de Facebook a fost initiat de comunitatea Coruptia ucide.

"Ne vedem la Victoriei pentru ca acela a ramas punctul de reper. Acolo stim ca ne-am intalnit. Dar cum vom fi suficient de multi (si speram ca duminica sa fim foarte multi) vom merge spre Parlament, care e tinta principala a protestului. Nu ne intrebati de ce acolo si de ce nu dincolo, vom merge oricand unde vreti. Important e sa fim multi. Asa ca mai bine intrebati-va prietenii daca ies acum in Strada", mai scriu initiatorii evenimentului de pe Facebook.

Majoritatea PSD din comisia juridica din Senat a votat miercuri dupa-amiaza gratierea faptelor de coruptie - luare de mita, dare de mita, trafic de influenta, adoptand propunerea formulata de Serban Nicolae dar si de Traian Basescu la proiectul legii gratierii al Guvernului. Au fost 5 voturi pentru - toate de la PSD - si trei impotriva - cate unul de la PNL, USR si UDMR. Daca nu ar fi lipsit doi membri PNL de la dezbateri, scorul ar fi putut fi 5 la 5 in comisie pe aceasta propunere.

Senatul este prima camera sesizata, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Presedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, la momentul la care Serban Nicolae a depus amendamentele la acest proiect, ca nu il sustine si ca acesta il va retrage. Acest lucru nu s-a intamplat si, mai mult, a fost votat de toti membrii PSD din comisie.




Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...