Protest în Piaţa Victoriei: Peste 1.000 de persoane au scandat lozinci antiguvernamentale

Protest în Piaţa Victoriei: Peste 1.000 de persoane au scandat lozinci antiguvernamentale

Peste 1.000 de persoane au protestat marţi seară în Piaţa Victoriei împotriva modificărilor la Codul penal şi a Guvernului.

Manifestanţii au scandat "Hoţii, hoţii", "Nu vrem să fim conduşi de hoţi", "Demisia, demisia", "PSD, ciuma roşie", "România, trezeşte-te!".

Protestatarii au afişat pancarte pe care scria "Jos labele de pe Codul penal", "Toţi pentru Justiţie", "Nu suntem reprezentaţi de corupţi şi agramaţi", "Hoţia şi prostia conduc România", "Nu ne mai sfidaţi!".

Cei prezenţi în Piaţa Victoriei au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Călin Farcaş, tânărul de 29 de ani din Braşov care a murit la Institutul "Marius Nasta" din Capitală, în timp ce aştepta un transplant de plămâni.

La ora 21 a fost intonat Imnul naţional iar protestatarii au aprins luminile telefoanelor mobile.

De asemenea, în piaţă au fost prezenţi mai mulţi voluntari care au strâns semnături pentru campania USR "Fără penali în funcţii publice".

Pe timpul protestului traficul nu a fost blocat şi nu au fost înregistrate incidente. AGERPRES/(autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Antonia Niţă, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...