Protest spontan la termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara

Protest spontan la termocentrala Mintia, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara

Peste 200 de angajați ai termocentralei Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara au protestat spontan marți, în curtea întreprinderii, solicitând demiterea directorilor societății, pe care îi acuză că au adus compania în stare de insolvență. Protestul s-a declanșat după ce oamenii au aflat că o simulare a unei noi organigrame a CEH ar duce la disponibilizarea a 350 de angajați de la termocentrala Mintia, în condițiile în care, pe ansamblul complexului, 800 de oameni ar îndeplini condițiile de pensionare.

De aceea, protestatarii au cerut pensionarea celor în drept, dar și separarea activităților de minerit și producție de energie electrică, apreciind că activitatea de extracție a cărbunelui generează costuri foarte mari pentru companie.

'Cerem separarea activităților de minerit și energie. (...) La Mintia, costurile cu munca vie reprezintă 12% din total, în timp ce la Divizia Minieră aceste costuri sunt de 78%', a declarat președintele Sindicatului Liber Independent Electrocentrale Deva, Mircea Crișovan.

Liderul sindical a mai spus că pe timpul protestului activitatea de producție de la termocentrala Mintia nu a fost afectată, deoarece participanții au fost angajați de la compartimentele de întreținere și reparații și oameni care urmau să intre în schimbul de după amiază.

Termocentrala Mintia are circa 1.200 de angajați și este parte a CEH, alături de termocentrala Paroșeni și minele Lupeni, Livezeni, Lonea și Vulcan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…