Protestatar REȚINUT de jandarmi în fața sediului DNA!

Un protestatar a fost reținut de jandarmi în fața sediului DNA! Un protestatar a fost reținut de jandarmi în fața sediului DNA anunță Ziare.com și Realitatea. Ceilalti manifestanti vor sa se duca la Sectia 1 de Politie sa protesteze.

UPDATE/În faţa sediului DNA, unul dintre protestatari a fost ridicat de jandarmi şi transportat la o secţie de poliţe. Este vorba de Cristian Dide, organizator al marşului de susţinere a activităţii DNA. Potrivit unor surse din piaţă, şi o a doua persoană a fost ridicată dintre demonstranţi. Este vorba de un jurnalist. 

"A existat un pericol destul de mare al circulaţiei manifestanţilor pe carosabil. Pe traseul lor de deplasare existau aglomerări de persoane destul de mari cu ocazia diverselor evenimente şi nişte lucrări care i-ar fi pus în pericol pe participanţii la marş. Reiterăm ca astfel de evenimente să aibă autorizaţie de desfăşurare.

Persoana ridicată a încercat să incite, să provoace o reacţie a colegilor mei. Persoana respectivă a început să-i împingă pe colegii mei aflaţi în dispozitiv. Domnul Dide se află la cea mai apropiată secţie de poliţie, unde va fi sancţionat", a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV. 

În jurul orei 22:40, manifestanții au ajuns în fața sediului DNA. Un jurnalist care declară că filma protestul în fața unor jandarmi a fost luat pe sus de aceștia și dus la o secție de poliție. Jandarmii susțin că au fost bruscați de bărbat.

”Jandarmeria a format două cordoane pentru a forța manifestanții să stea pe un trotuar foarte îngust, situat în fața clădirii DNA”, a explicat jurnalistul Mălin Bot, prezent la protest, la Realitatea TV.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a afirmat, la Realitatea TV, că bărbatul a căutat în repetate rânduri să intre în conflict cu jandarmii, refuzând indicațiile acestora.

”Rațiunea pentru ca jandarmii au insistat ca oamenii să se deplaseze pe trotuar e că exista un pericol legat de deplasarea lor pe partea carosabilă - acolo unde circulația era destul de intensă. De asemenea, numărul lor permitea deplasarea pe trotuar. Totodată, pe traseul lor existau evenimente în desfășurare - concerte -, unde aglomerarea de persoane era mare.

Cât despre persoana ridicată de jandarmi, pe tot parcursul marșului, această intră sau caută să intre în conflict cu colegii mei. Nu respectă recomandările pe care le facem. În această seară a încercat să provoace o reacție a jandarmilor, iar când a ajuns în dreptul sediului DNA - acolo sunt lucrări la carosabil -, jandarmii le-au indicat oamenilor să stea pe trotuar; el a refuzat”, a declarat Enache.

Revenim cu amănunte

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

4 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

5 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Trucurile astea cu cărți sfidează gravitația