Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Demonstraţiile de la Sofia au continuat joi pentru a 15-a zi consecutiv: protestatarii cer demisia guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev, relatează BTA.

Manifestanţii au început să se adune în faţa sediului preşedinţiei bulgare de la ora 5 după-amiază, convinşi că remanierea guvernamentală propusă nu este satisfăcătoare şi că este necesară demisia întregului cabinet.

Ceva mai târziu, seara, preşedintele Rumen Radev s-a alăturat protestatarilor şi a declarat că, deşi aceştia vor demisia guvernului şi a procurorul general, "deţinătorii puterii rămân surzi la vocea poporului şi discută despre remedierea cabinetului". Bulgarii nu au fost niciodată mai uniţi în hotărârea de a recuceri statul din mâinile mafiei, a susţinut el. Şeful statului a apreciat că protestele sunt începutul sfârşitului unui model greşit, care a ţinut Bulgaria în cea mai rea situaţie din Europa, iar demisiile solicitate sunt un prim pas obligatoriu către alegeri libere şi destructurarea modelului respectiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Greu de înțeles! Greu de acceptat” / Care ar fi cauza morții astrologului Mădălina Manole la doar 39 de ani

3 Bordelul din Apuseni unde partidele de sex erau filmate

4 Ce dramă a provocat un vibrator în familia unui zugrav din Prahova

5 VIDEO Ce vedeți s-a întâmplat la Reșița...