Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Demonstraţiile de la Sofia au continuat joi pentru a 15-a zi consecutiv: protestatarii cer demisia guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev, relatează BTA.

Manifestanţii au început să se adune în faţa sediului preşedinţiei bulgare de la ora 5 după-amiază, convinşi că remanierea guvernamentală propusă nu este satisfăcătoare şi că este necesară demisia întregului cabinet.

Ceva mai târziu, seara, preşedintele Rumen Radev s-a alăturat protestatarilor şi a declarat că, deşi aceştia vor demisia guvernului şi a procurorul general, "deţinătorii puterii rămân surzi la vocea poporului şi discută despre remedierea cabinetului". Bulgarii nu au fost niciodată mai uniţi în hotărârea de a recuceri statul din mâinile mafiei, a susţinut el. Şeful statului a apreciat că protestele sunt începutul sfârşitului unui model greşit, care a ţinut Bulgaria în cea mai rea situaţie din Europa, iar demisiile solicitate sunt un prim pas obligatoriu către alegeri libere şi destructurarea modelului respectiv. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Când intervine FBI e groasă / Amănunte sulfuroase din dosarul DNA care-l vizează pe Dragnea

2 Se făcuse sârma ghem știți voi unde? / Moldoveanca s-a operat de urgență la un spital privat / Atenție, n-a scris …

3 România jefuită / Cât a încasat Anca Alexandrescu de la KazMunayGas, kazahii pe care Ponta i-a iertat de 600 mil…

4 Date și amănunte care dau fiori...

5 Ciolaniada liberală / Guvernul Cîţu porneşte morişca nepotismului de stat