Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Protestatarii cer pentru a 15-a zi consecutiv demisia guvernului Bulgariei

Demonstraţiile de la Sofia au continuat joi pentru a 15-a zi consecutiv: protestatarii cer demisia guvernului condus de premierul Boiko Borisov şi a procurorului general Ivan Gheşev, relatează BTA.

Manifestanţii au început să se adune în faţa sediului preşedinţiei bulgare de la ora 5 după-amiază, convinşi că remanierea guvernamentală propusă nu este satisfăcătoare şi că este necesară demisia întregului cabinet.

Ceva mai târziu, seara, preşedintele Rumen Radev s-a alăturat protestatarilor şi a declarat că, deşi aceştia vor demisia guvernului şi a procurorul general, "deţinătorii puterii rămân surzi la vocea poporului şi discută despre remedierea cabinetului". Bulgarii nu au fost niciodată mai uniţi în hotărârea de a recuceri statul din mâinile mafiei, a susţinut el. Şeful statului a apreciat că protestele sunt începutul sfârşitului unui model greşit, care a ţinut Bulgaria în cea mai rea situaţie din Europa, iar demisiile solicitate sunt un prim pas obligatoriu către alegeri libere şi destructurarea modelului respectiv. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria