Protestatarului decedat la Alexandria i s-a refuzat internarea la Floreasca! Declarații șocante ale fiicei: Medicii nu ne-au ajutat deloc

Protestatarului decedat la Alexandria i s-a refuzat internarea la Floreasca! Declarații șocante ale fiicei: Medicii nu ne-au ajutat deloc

Protestatarului decedat la Alexandria i s-a refuzat internarea la Floreasca! Declarații șocante ale fiicei: Medicii nu ne-au ajutat deloc. Reamintim că jandarmerița folosită de Propaganda PSD în noaptea de 10/11 august a fost internată la Floreasca!

Fiica lui Gâzea, Cătălina, a declarat pentru  G4Media.ro și LiberinTeleorman.ro că, deși nu vrea să facă ea însăși conexiuni între inhalarea de gaze lacrimogene și agravarea stării de sănătate a tatălui său, nu se poate abține să nu o facă, din simplul motiv că anterior tatăl ei niciodată nu a mai manifestat stări similare:

“Eu nu știu ce să vă zic, pentru că, de principiu, gazele lacrimogene afectează în primul rând căile respiratorii. El a mai avut probleme de sănătate, dar în niciun caz de acest fel. N-a fost nicio problemă până în seara de Sfânta Mărie când a avut hemoragie, m-a sunat mama. El acum este încă în spital și nu știu când ni-l va da. E posibil să nu ni-l dea nici mâine, dar noi deja am vorbit peste tot pentru organizarea înmormântării. Eu de la serviciu nu-mi pot lua liber decât 3 zile. Și până acum nimeni n-a rezolvat nimic și nu știu când vom putea să-l luăm pe tata acasă. Momentan, așteptăm să ne spună. Medicii nu ne-au ajutat deloc. Am cerut să îl trasfere de urgență la Floreasca, dar ne-au spus că nu sunt paturi acolo. Asta e România. Înainte a mai avut o fisură la stomac, dar niciodată hemoragii. Și eu știu că a fost gazat în Piață. După care a avut acest episod. Oricum, s-au sesizat cei de la Parchet și sunt sigură că se va lămuri cauza…”

***

Ilie Gâzea (68 de ani, din Turnu Măgurele – Teleorman) a murit duminică seară în Spitalul Județean din Alexandria în urma unui stop cardio-respirator, potrivit unui comunicat al spitalului. Gâzea participase a mitingul diasporei din 10 august, la București, unde fusese gazat de jandarmi și apelase la ajutorul SMURD din cauza sângerărilor nazale. Teleormăneanul suferea de boli cardiace și digestive, potrivit spitalului. Moartea sa a declanșat o anchetă a procurorilor și poliției din Teleorman.

Pe 10 august, Ilie Gâzea, împreună cu câțiva prieteni, a plecat la București.Voia să protesteze și el alături de oamenii din diaspora care se întorseseră în țară. Ilie Gâzea a stat, potrivit celor care l-au însoțit la București, în apropierea cordonului de jandarmi, astfel că a încasat din plin gazele lacrimogene pe care jandarmii le-au utilizat în acea zi.

Imediat după momentul critic, Ilie Gâzea a leșinat, iar din nas a început să-i curgă sânge, după cum au declarat pentru  G4Media.ro apropiații acestuia. De aceea, însoțitorii lui, tot teleormăneni, l-au dus la cel mai apropiat echipaj SMURD din Piața Victoriei. Acolo i s-a aplicat un tratament de urgență, pe care îl confirmă și autoritățile. El a refuzat însă internarea în spital.

Cei care l-au însoțit spun că momentul a fost unul dramatic și au fost extrem de îngrijorați de reacția omului după ce s-au folosit gazele lacrimogene. Vecinul și prietenul lui Gâzea, Costel Vai, își amintește că pe 10 august, starea lui Ilie Gâzea s-a înrăutățit aproape instantaneu: : „Am fost plecați pe 10 la București, am ajuns în Piața Victoriei în jur de ora 16.30. Am fost 10 sau 15 persoane din Turnu Măgurele. Toți am fost gazați, dar eu am fost un pic mai departe. I-a dat sângele pe nas instantaneu. La câteva zile după ce am ajuns acasă am auzit că pe Ilie l-a luat salvarea. Dar după ce a inhalat gaze el a vomat tot timpul și a avut hemoragie nazală”.

Și Olimpia Culcea, prietenă cu Ilie Gâzea, a participat la protest pe 10 august și confirmă filmul evenimentului, așa cum este el povestit și de alții: „Există și filmare cu el acolo și avem martori că l-am dus la salvare. I-a dat sângele pe gură și pe nas, a leșinat, l-a luat SMURD-ul acolo. După ce i-a pus o soluție în nas, el a plecat acasă cu unul dintre noi și din noaptea aceea e la spital. Acum e la morgă în Alexandria. Noi am întrebat mereu de el, dar din noaptea aceea e mereu la spital.”

Directorul Spitalului Județean din Alexandria, Alexandru Dobre, a declarat că momentan nu se poate face o conexiune directă între problemele de sănătate care au dus la moartea omului și gazarea din Piața Victoriei, dar că nimic nu este exclus: „Vom face un comunicat de presă și o să cerem un examen medico-legal. Am dat deja  către poliție, având în vedere  toate suspiciunile care sunt. Cam atât am să vă spun în momentul de față. A fost internat cu hemoragie digestivă și s-a internat pe data de 15, dar înțeleg că a venit prin transfer, dar nu a fost internat la Turnu. Probabil doar a fost văzut acolo. Nu știu dacă poate fi o legătură, dar se va face examenul medico-legal cu probe toxicologice și se va clarifica.”

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, Teodora Dragole, a declarat că s-a deschis un dosar penal pe tema acestei morți suspecte, dar ea spune că abia după finalizarea necropsiei va putea spune cu siguranță dacă există o conexiune între inahalarea de gaze toxice și manifestarea hemoragică a lui Ilie Gâzea.

Comunicatul Departamentului pentru Situații de Urgență din București:

„Precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură.”

 Comunicatul Spitalului Județean Alexandria:

„La Spitalul Județean de Urgență Alexandria s-a prezentat în data de 15 august 2018, prin transfer, un pacient în vârstă de 68 de ani cu hemoragie digestivă superioară exprimată prin melenă și sindrom anemoc severe. Investigațiile au confirmat diagnosticul de ulcere multiple sângerânde și a fost internat la terapie intensivă unde a beneficiat de trataement specific pacientului critic. Cu toate acestea, starea generală a pacientului s-a agravat.
În data de 19 august 2018, la orele 23.45, bărbatul a decedat în urma unui stop cardio – respirator.
Facem mențiunea că pacientul era în evidență pentru mai multe afecțiuni cardiace și digestive.
Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei.”


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /