Proteste împotriva destituirii președintei sud-coreene: Doi morți

Proteste împotriva destituirii președintei sud-coreene: Doi morți

Două persoane și-au pierdut viața vineri după ce au participat la un miting de protest împotriva deciziei Curții Constituționale de a aproba destituirea președintei sud-coreene Park Geun Hye, au anunțat media locale, relatează DPA.

Una dintre victime, un bărbat, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit sângerând în zona capului în apropierea Curții Constituționale, în centrul capitalei Seul, în jurul orei locale 13:00 (04:00 GMT), potrivit agenției de presă Yonhap.

Nu au fost furnizate informații privind decesul celui de-al doilea protestatar. Poliția investighează aceste incidente, a adăugat Yonhap.

Cea mai înaltă instanță judiciară din Coreea de Sud a aprobat vineri destituirea președintei Park Geun-Hye, obligată să părăsească scena politică în urma unui răsunător scandal de corupție, notează AFP.

Acțiunile lui Park Geun-Hye au adus o gravă atingere spiritului (...) democrației și statului de drept", a declarat președintele Curții Constituționale, Lee Jung-Mi. "Președinta Park Geun-Hye (...) a fost concediată", a anunțat el.

Decizia unanimă a judecătorilor Curții, care au validat astfel destituirea, la 9 decembrie, a lui Park Geun-Hye de către Adunarea națională, constituie punctul culminant al acestui scandal politic cu numeroase răsturnări de situație.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

3 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS