Proteste în Bulgaria: Cresc presiunile în favoarea demisiei premierului Borisov

Proteste în Bulgaria: Cresc presiunile în favoarea demisiei premierului Borisov

Conflictul dintre preşedintele bulgar Rumen Radev şi premierul bulgar Boiko Borisov a escaladat luni, pe fondul protestelor care au loc de o lună împotriva şefului executivului de la Sofia, relatează dpa.

Întrebat în legătură cu demisia care i-a fost cerută de protestatari şi de şeful statului, Borisov a replicat că vrea ca preşedintele să demisioneze.

"Toată lumea vrea demisia cuiva", a spus Borisov.

Radev şi opoziţia socialistă îi susţin pe protestatari şi cer noi alegeri. Foştii comunişti acuză guvernul că acţionează în stil mafiot şi este dependent de oligarhi.

Protestele au sporit presiunea asupra lui Borisov şi a guvernului bulgar, mai multe artere din ţară fiind blocate. Premierul a cerut poliţiei să nu intervină, după ce vineri una din baricade a fost îndepărtată de forţele de ordine.

Manifestanţii au eliberat ei înşişi, luni, o intersecţie în Sofia, pentru a se muta lângă sediul guvernului, după ce o postare pe Facebook a lui Borisov a fost interpretată ca fiind un anunţ de demisie.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am făcut ca Ceaușescu, am cumparat tot palierul”

2 „În toată istoria modernă a Europei nu a existat un urs care să atace și să-l mănânce pe om”

3 Impresiile unei românce care a locuit 5 ani în SUA, despre „visul american”: „După ce termini facultatea, devii imigrant și ești văzut mereu ca un imi…

4 VIDEO Sateliții arată cum China construiește o bază militară în munții Tadjikistanului, țară în care Rusia deține cea mai mare bază militară din străi…

5 Andrei Caramitru a găsit soluţia ieșirii din criză: „Tinerii să se angajeze de la 16 ani şi să muncim toţi până la 75 de ani”