Proteste în Iran: Comandantul Gardienilor Revoluţiei declară că s-a pus capăt "conspiraţiei"

Proteste în Iran: Comandantul Gardienilor Revoluţiei declară că s-a pus capăt "conspiraţiei"

Comandantul Gardienilor Revoluţiei din Iran a declarat miercuri că protestele antiguvernamentale de pe teritoriul ţării s-au încheiat, informează agenţia de presă dpa.

"Putem spune astăzi că am pus capăt conspiraţiei din 1396", a declarat Mohammad Ali Jafari, cu referire la calendarul iranian.

"Duşmanii ţării ar trebui să ştie că aceste tipuri de comploturi nu mai funcţionează", a adăugat comandantul într-un interviu pentru un post de televiziune de stat, difuzat miercuri.

În total, 21 de persoane au fost ucise din 28 decembrie în Mashhad (nord-est), când au început manifestaţiile împotriva greutăţilor economice şi puterii, proteste care s-au răspândit rapid în tot Iranul. Conform unor cifre publicate de către autorităţi, începând de sâmbătă seara 450 de persoane au fost arestate la Teheran şi alte câteva sute în provincie.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat miercuri la CNN Turk că premierul israelian Benjamin Netanyahu şi preşedintele american Donald Trump susţin protestele antiguvernamentale din Iran.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro