Proteste joi seară la Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara (grupaj)

Proteste joi seară la Cluj-Napoca, Oradea și Timișoara (grupaj)

Proteste față de Guvern au avut loc și joi-seară în Cluj-Napoca, Oradea (foto) și Timișoara.

Protestul de la Cluj-Napoca a adunat aproximativ 200 de persoane, conform forțelor de ordine, și s-a desfășurat după tiparul din zilele anterioare. Manifestația a fost programată să înceapă la ora 19,00, în Piața Unirii, iar apoi, în jurul orei 20,00, oamenii au pornit într-un marș prin zona centrală a orașului și au revenit în Piața Unirii. Nu au fost înregistrate incidente.

La Oradea, în jur de 20 de persoane au protestat în Piața Unirii, în cea de a 17-a zi.

Oamenii au scandat timp de cinci minute: "Demisia! Demisia! Demisia!". Adunați, ca de obicei, în fața statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul, cu vuvuzele, drapele, protestatarii au cântat: "Vine, vine primăvara/ O să iasă toată țara! Pe corupți în pușcării/ Hai să-i aruncăm copii!", precum și "Suntem români/ Și ne vom apăra/ Pământul, țara, justiția/ Ale, ale, ale /Ești o rușine, PSD!".

Potrivit celor prezenți, organizatorii manifestărilor au prelungit autorizația pentru proteste pentru încă o săptămână.

Circa 70 de persoane au scandat ''Rezist!'' în Piața Victoriei din Timișoara. Din candele aprinse, ei au format pe platoul din fața Operei cuvântul ''Rezist''. Mesajele celor din piață nu au mai fost îndreptate cu predilecție spre demisia Guvernului, ci spre lupta anticorupție și un stat de drept.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”