Proteste la metroul din New York: Participanţii au cerut transport gratuit şi reducerea numărului de poliţişti

Proteste la metroul din New York: Participanţii au cerut transport gratuit şi reducerea numărului de poliţişti

Metroul din metropola americană New York a fost afectat vineri de proteste la care au participat sute de persoane organizate de un grup antisistem, care a coordonat mai multe acţiuni pentru a cere transport gratuit în această reţea şi reducerea numărului de poliţişti, informează EFE.

"Străzile sunt ale noastre, trenurile sunt ale noastre, pereţii sunt ai noştri. Această mişcare este a noastră", a scris pe Twitter grupul 'Decolonize This Place', care a lansat iniţiativa.

Acţiunea a avut dublu scop: să denunţe preţul ridicat al biletelor de metrou, unde abonamentele săptămânale şi lunare s-au scumpit din aprilie trecut, şi prezenţa crescută a forţelor de securitate în infrastructura subterană, după ce în luna decembrie a anului trecut a fost aprobată desfăşurarea unui număr suplimentar de 500 de poliţişti.

 


Foto: (c) Caitlin Ochs / REUTERS


Sute de oameni au protestat în holul principal din Grand Central Station, una dintre cele mai importante şi mai aglomerate staţii de metrou din Manhattan, având asupra lor pancarte cu mesaje precum "bani pentru lifturi, nu pentru mai mulţi poliţişti" şi scandând "transportul public ar trebui să fie gratuit, de la A la Z". Cel puţin nouă persoane au fost reţinute de poliţia din Grand Central Station, potrivit presei locale.

Pentru acest protest, autorităţile au desfăşurat 1.400 de agenţi suplimentari în staţiile din Brooklyn, Manhattan şi Bronx, care cu toate acestea nu au putut împiedica apariţia numeroaselor graffiti pe pereţii staţiilor de metrou, între ele unele cu mesaje de tipul "Transport gratuit", "Afară cu poliţiştii" sau "Să vă pună pe voi să plătiţi 2,75 dolari", cu referire la preţul unei călătorii cu metroul.

Protestatarii au încercat să forţeze ieşirile de urgenţă din unele staţii de metrou, pe unde călătorii pot pătrunde pe peroane fără a mai trece prin turnicheţi.

Este al treilea protest de acest tip în ultimele trei luni, care au început după o serie de arestări efectuate în metroul din New York care au afectat mai ales comunitatea de culoare şi persoanele sărace. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Această ucraineancă l-a „combinat” pe soțul familiei unde fusese cazată în doar 10 zile!

2 Zguduitor articol...

3 VIDEO Priviți cum au „evaporat” ucrainenii o armă rară a rușilor

4 De citit...

5 Nu arată rău nici ea! / Reacția englezoaicei părăsite pentru o ucraineancă refugiată