Proteste violente în China: oameni revoltaţi că nu-şi pot retrage banii din banci s-au luat la bătaie cu agenţii de securitate VIDEO

Proteste violente în China: oameni revoltaţi că nu-şi pot retrage banii din banci s-au luat la bătaie cu agenţii de securitate VIDEO

Unele băncă au îngheţat în aprilie depozite în valoare de milioane de lei, spunând că îşi moderninează sistemele interne. Oamenii spun că de când au făcut anunţul nu au mai venit cu un mesaj şi nici nu au deblocat conturile.

Niciuna dintre bănci nu a răspuns la solicitările Reuters pentru comentarii. Presa chineză a relatat că depozitele îngheţate ar putea avea o valoare totală de până la 1,5 miliarde de dolari, iar autorităţile investighează trei bănci în acest caz.

Duminică, aproximativ 1.000 de persoane au protestat în faţa sucursalei din Zhengzhou a băncii centrale a Chinei pentru a cere autorităţilor să ia măsuri.

Mai multe înregistrări video postate pe reţelele sociale îi arată pe oameni cum aruncă cu sticle în agenţii de pază, care îi lovesc ulterior pe protestatari.

Băncile sunt investigate de autorităţi pentru strângere ilegală de fonduri, a relatat publicaţia de stat Global Times.

Peste 1.000 de deponenţi din întreaga ţară plănuiseră să se adune în Zhengzhou luna trecută pentru a încerca să-şi retragă banii, dar nu au putut să o facă din cauza restricţiilor COVID.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…