Proteste violente la Hong Kong: Poliția a arestat opt persoane

Proteste violente la Hong Kong: Poliția a arestat opt persoane

Poliția din Hong Kong a anunțat joi că a arestat opt persoane după confruntări cu manifestanții prodemocrație desfășurate într-un loc important al protestelor, în districtul Mong Kok din peninsula Kowloon, relatează DPA.

Șapte bărbați și femei, cu vârste între 32 și 82 de ani, au fost arestați de miercuri după-amiază și sunt acuzați de atac, deținere de arme și incendiere, a anunțat poliția locală.

Nu au fost semnalate confruntări violente în alte orașe din insulă. Protestatarii care manifestează de trei săptămâni solicită un sistem de vot mai transparent și mai democratic, dar și o mai mare descentralizare a regiunii autonome față de administrația centrală de la Beijing.

Convorbirile dintre studenți — care constituie majoritatea protestarilor — și oficiali guvernamentali, ce au avut loc la începutul acestei săptămâni, nu au reușit să soluționeze acest diferend.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...