Protestele CONTINUĂ! Se EXTIND în TOATĂ țara!

Protestele CONTINUĂ! Se EXTIND în TOATĂ țara!

Un nou protest impotriva amnistiei si gratierii este anuntat pe Facebook pentru duminica la ora 18:00 in Piata Universitatii din Bucuresti. Proteste sunt anuntate duminica, deocamdata, in alte patru orase din tara: Pitesti, Piatra Neamt, Baia Mare, Suceava si Satu Mare. Un protest este anuntat si in fata Ambasadei Romaniei din Copenhaga.

"Duminica ne strangem la Universitate incepand cu ora 18:00. Pornim in mars la ora 19:30", anunta organizatorii.

Proteste impotriva amnistiei si gratierii sunt anuntate din nou, joi seara, in trei orase din tara: Brasov, Ploiesti si Timisoara. Miercuri seara, cateva mii de oameni au iesit in strada la Bucuresti, Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara.

La Brasov, protestul este anuntat in fata Prefecturii (Bulevardul Eroilor), incepand cu ora 18:00.

La Timisoara, oamenii vor iesi in strada pentru a doua seara consecutiv. Protestul este anuntat in Piata Operei, incepand cu ora 18:00.

La Ploiesti, toti cei care sunt impotriva legii amnistiei si gratierii sunt asteptati incepand cu ora 18:00 la ceasul din centrul orasului. Apelul a fost lansat pe Facebook de Octav Preda, unul dintre cei mai cunoscuti suporteri ai echipei Petrolul.

La Pitesti, protestul este anuntat in Piata Vasile Milea, incepand cu ora 17:00, iar la Piatra Neamt in fata Teatrului Tineretului, in Piata Stefan cel Mare, la ora 18:00.

La Baia Mare protestatarii sunt asteptati in fata Palatului Administrativ - Prefectura Maramures (ora 17:00), iar la Suceava in fata Prefecturii (ora 17:00).

La Satu Mare protestul este programat incepand cu ora 17:00 in Piata 25 Octombrie.

De asemenea, romanii din Copenhaga sunt asteptati la un protest in fata Ambasadei Romaniei din acest oras, duminica la ora 17:00.

"Guvernul a incercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala. Acesta este un event facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii", arata organizatorii evenimentului.

Apoape 4.000 de persoane au iesit in strada, miercuri seara in Capitala, dar si in tara - Cluj, Iasi, Sibiu si Timisoara - pentru a protesta fata de proiectele elaborate de Guvern privind gratierea unor pedepse si modificarea Codului penal.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria