Protestele de marți-seară au marcat respingerea OUG 13 și 14 în Parlament

Protestele de marți-seară au marcat respingerea OUG 13 și 14 în Parlament

Peste 400 de oameni au protestat marți-seară în fața Palatului Victoria, unde au cerut demisia Guvernului.

Protestul a fost anunțat pe Facebook, cu titlul " Sărbătorim prima victorie. În Piața Victoriei! ", după ce marți în Parlament au fost adoptate proiectele de lege pentru respingerea celor două ordonanțe care modificau Codul penal și Codul de procedură penală.

Pe pancarte, manifestanții au afișat mesaje precum: 'Demisia', 'Marea asanare', 'Mizerabilii', '#rezist',' #abrogați', '#hoții'. Ei au strigat, printre altele, "DNA să vină să vă ia!", "PSD, ciuma roșie!", "Hoții!".

Oamenii au fluturat steaguri tricolore, ale Uniunii Europene și NATO și au făcut zgomot cu vuvuzelele.

Unii au venit în piață cu bicicletele, câțiva cu câini.

La ora 21.00, ca și în serile precedente, cei prezenți în fața Guvernului au aprins ecranele telefoanelor mobile și au intonat Imnul Național, apoi au strigat "Demisia!" până la 21.20.

În Piața Victoriei a fost a 22-a zi de proteste.

* Și la Palatul Cotroceni s-au adunat puțin peste 50 de persoane, care au cerut demisia președintelui Klaus Iohannis. Oamenii au venit aici pentru a 17-a zi consecutiv.

* Aproximativ 50 de persoane au revenit în Piața Unirii din Cluj-Napoca pentru a continua șirul de proteste îndreptate împotriva Guvernului Grindeanu și a PSD.

Protestul de marți seară a fost cel mai scurt din seria de până acum, el fiind programat să înceapă la ora 19,00 și încheindu-se în jurul orei 20.30.

Tot la protestul de marți-seară s-a înregistrat o altă premieră, când manifestanții n-au mai mărșăluit prin zona centrală a orașului, probabil și din cauza ploii.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Cum a eliminat o capră din Ucraina 40 de soldați ruși

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie