Protocolul DISPERĂRII PENALE a fost semnat!

Protocolul DISPERĂRII PENALE a fost semnat!

Purceaua pesedistă și elefantul în putrefacție, respectiv Liviu Dragnea si Gabriel Oprea, au semnat joi la ora 11.00, sala grupului PSD din Camera Deputatilor, Protocolul Disperării Penale, amanat de miercuri, protocol ce prevede că UNPR respinge modificarea legislatiei pentru revenirea la doua tururi pentru alegerea primarilor. 

Semnarea s-a petrecut in fata mai multor porcine și elefanți de la ambele partide si a fost intampinata cu aplauze.

Documentul are trei puncte:

Primul, referitor la alegerile locale: cele doua partide lasa mana libera organizatiilor locale sa stabileasca aliante si colaborari, inclusiv pentru candidati unici si pentru majoritati locale si judetene.

Al doilea, acordul pe cele doua tururi: PSD si UNPR resping modificarea legislatiei electorale in anul electoral, ceea ce inseamna ca UNPR va respinge proiectul liberalilor ce prevede alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

Al treilea punct, alegerile parlamentare: PSD si UNPR vor decide conditiile privind participarea pe liste comune, dupa alegerile locale.

Protocolul trebuia semnat miercuri dimineata inainte de votul dat de Senat privind incuviintarea urmaririi penale a lui Oprea, insa a fost amanat. In cursul zilei, Dragnea a avut o intalnire la sediul PSD cu Calin Popescu Tariceanu, apoi a parasit sediul partidului, iar la scurt timp a plecat si Oprea din sediul UNPR, aflat in aceeasi curte cu cel al social-democratilor. Oprea fusese vizitat, la randul sau, dE Sebastian Ghita, fost deputat PSD, in prezent deputat independent.

De subliniat faptul ca, in privinta protocolului, UNPR si PSD au prezentat variante diferite. Desi Oprea a afirmat de luni ca acesta va prevede clar locurile pe listele la parlamentare, PSD a spus initial ca este prea devreme sa se prevada un protocol legat de parlamentare. Ulterior, secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat pentru HotNews.ro ca acest protocol va prevede un punct referitor la liste comune pentru parlamentare, insa numarul de locuri va tine cont de scorul pe care UNPR il va lua la locale si de felul in care UNPR ii va "ajuta" pe social-democrati.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...