Prună: Trebuie să înceteze situația șefilor de penitenciar care nu ocupă funcția în urma unui concurs

Prună: Trebuie să înceteze situația șefilor de penitenciar care nu ocupă funcția în urma unui concurs

Ministrul Justiției, Raluca Prună, consideră că trebuie să înceteze situația șefilor de penitenciare care nu sunt numiți în urma unui concurs, ci "împuterniciți" de către directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

"Eu nu vorbesc de schimbări de persoane. În sistemul penitenciar, știți bine, nu este un secret, sunt foarte mulți șefi de penitenciar care nu sunt numiți în urma unui concurs, se numește în sistem că 'sunt împuterniciți'. Asta înseamnă că funcționează acolo în baza deciziei directorului ANP, iar acest lucru eu cred că trebuie să înceteze, cred că fiecare trebuie să fie numit pe post pe un mandat cu o durată limitată, astfel încât fiecare să poată să facă, pe o perioadă de patru ani, să spunem, să-și implementeze un plan managerial, să-și impună viziunea, iar eu pentru asta militez, nu vreau să discut despre faptul că o persoană sau alta ar putea fi schimbată", a declarat Prună la ieșirea de la CSM.

Ea a fost întrebată de rezultatele verificărilor făcute la începutul anului la mai multe penitenciare.

"Am primit, nu toate rapoartele sunt gata, multe sunt gata și am o idee despre ce ar trebui să dispun cu privire la penitenciare și voi dispune, sigur, în cooperare cu conducerea ANP, care și ei trebuie să lucreze cu mine, și eu cu ei, nu avem de ales nici unii, nici alții", a arătat Prună.

Ministrul a făcut referire la efectele unor decizii pe care le-a luat ca ministru.

"În urma unei vizite la un penitenciar, n-o să-l numesc, persoana de acolo a plecat la pensie, deci eu consider că oricum este un mic succes", a precizat Raluca Prună.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /