PSD-36%, PNL-19%, AUR-14%, USR PLUS-11%/Peste 50% dintre români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor și școala online

PSD-36%, PNL-19%, AUR-14%, USR PLUS-11%/Peste 50% dintre români sunt îngrijorați de creșterea prețurilor și școala online

Cel mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană și Regională (CURS) la comanda PSD arată că, dacă mâine ar fi alegeri parlamentare, PSD ar obține 36%, PNL – 19%, AUR – 14%, USR PLUS – 11%.

UDMR și PMP ar obține 5%, iar PPU-sl, partidul susținut de patronul trustului Antena, Dan Voiculescu, ar obține 4%. Toate procentele sunt valabile la o prezență de vot de 42%.

Un procent mare de intervievați, de 75%, se consideră bine informați despre criza politică, iar 45% dintre repondenți consideră că PSD nu ar trebui să depună moțiune de cenzură. Tot 45% dintre cei care au participat la sondaj consideră că alegerile anticipate nu ar fi soluția pentru rezolvarea crizei.

Alți 42% cred că, dimpotrivă, o nouă rundă de alegeri generale ar fi cheia detensionării politice, iar 43% dintre intervievați consideră că PSD ar trebui să inițieze propria procedura legislativă pentru moțiunea de cenzură.

Același sondaj arată că 36% din persoanele intervievate au ca principală îngrijorare creșterea prețurilor, iar alte 16% se tem de posibilitatea întoarcerii elevilor la școala online. Doar 3% sunt preocupate de corupție și 13% de valul patru al pandemiei de COVID-19.

Sondajul a fost realizat pe 861 de persoane cu vârste de peste 18 ani, cu o marjă de eroare de +/- 3%, la un nivel de încredere de 95%. Sondajul a fost realizat în perioada 8-10 septembrie, prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing).

  • Sondajul poate fi consultat integral aici.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa