PSD a mai populat cu o „marmotă” vizuina cu sinecuri de la ANRE

PSD a mai populat cu o „marmotă” vizuina cu sinecuri de la ANRE

Alexandra Dinulescu, o proaspăt absolventă a Facultății de Drept, a fost angajată ca expertă în cadrul cabinetului președintelui ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în Energie), Dumitru Chiriță, potrivit informațiilor g4media.ro și unei postări pe contul său de facebook. Ea a terminat facultatea în 2021, la Facultatea de Drept a Universității București, și a început un master în cadrul unui colegiu de dreptul european și international al afacerilor, ce ține de Universitatea Paris 1.

Nici Alexandra Dinulescu și nici președintele ANRE, Dumitru Chiriță, nu au răspuns la întrebările adresate de g4media.ro în legătură cu competențele și experiența relevantă în domeniul energiei ale noii angajate ANRE.

Alexandra Dinulescu nu are nici un CV public, iar pe site-ul ANRE nu apar declarațiile sale de avere și de interese.

Potrivit informațiilor g4media.ro , Alexandra Dinulescu are un venit lunar de 3.000 de euro.

Alexandra Dinulescu a postat de-a lungul timpului pe conturile sale de Facebook și Instagram mai multe fotografii în ipostaze provocatoare.

Reamintim că România, la fel ca restul statelor europene, se confruntă cu o criză a prețurilor la energie, valoarea facturilor crescând rapid în utlimul an. Guvernul plătește miliarde de lei pentru a compensa valoarea acestor facturi. În acest context, conducerea ANRE a fost criticată constant de societatea civilă, dar și de opoziție și de membri ai coaliției de guvernare pentru reacția sa tardivă.

Context. Președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a plecat în concediu de odihnă în perioada 17-21 ianuarie, în plină criză a facturilor mari la energie, arată un răspuns trimis de instituție la solicitarea Economedia. Instituția nu a dorit să confirme dacă șeful autorității este plecat în Republica Dominicană.

Chiriță, un fost electrician-sindicalist promovat și susținut de PSD la șefia ANRE, a lipsit în ianuarie atât de la întâlnirile cu guvernul, cât și de la ședința coaliției de guvernare PSD-PNL-UDMR. Liberalii l-au acuzat pe Chiriță că a plecat de fapt în concediu de odihnă în Republica Dominicană – un paradis tropical aflat în apropiere de Cuba, în plină criză a facturilor.

Bazându-se pe această informație, liderii PNL i-ar fi cerut lui Marcel Ciolacu să îi retragă sprijinul politic lui Dumitru Chiriță, care poate fi demis doar de Parlament.

Dumitru Chiriţă (57 de ani), numit președinte de majoritatea PSD din Parlament în noiembrie 2017. El are un salariu de circa 12.000 de euro pe lună, unul dintre cele mai mari venituri din toate instituțiile publice din România.

După ce a lucrat ca electrician șef de tură, Chiriță s-a transformat în sindicalist, a intrat în PSD și a devenit vicepreședinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, apoi deputat.

Dumitru Chiriță este de origine din Tărtășești (Dâmbovița) și și-a început cariera ca electrician șef de tură la fosta Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), unde a lucrat până în 1990. După Revoluție a intrat în mișcarea sindicală și a devenit preşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Electricitate „Univers”, preşedinte al Sindicatului Liber Independent „Energia” și vicepreşedinte al Blocului Naţional Sindical în perioada 1996 – 1999.

Între 2000 și 2004 a fost deputat PSD, între 2004 și 2008 a fost vicepreşedinte la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (fără nici o legătură cu experința sa de electrician), iar din 2008 și-a reluat postul de deputat PSD.

Între timp, el a absolvit și dreptul la o facultate particulară (Universitatea Nicolae Titulescu) și și-a luat masterul în drept la Universitatea București. Din CV-ul său de pe site-ul Camerei Deputaților lipsesc anii în care a urmat cursurile universitare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale