PSD, aceeași mizerie! Ăsta, condamnat definitiv la închisoare, a fost ales ieri vicepreședinte al partidului

PSD, aceeași mizerie! Ăsta, condamnat definitiv la închisoare, a fost ales ieri vicepreședinte al partidului

PSD, aceeași mizerie! Ăsta, condamnat definitiv la închisoare, a fost ales ieri vicepreședinte al partidului.

Drumul liderului PSD Mureș, Vasile Gliga, către președinția Consiliului Județean (CJ) Mureș a fost întrerupt săptămâna trecută, în urma contestației depuse la instanță de un alegător din județ, Cornel Brișcaru, consilier juridic al Administrației Bazinale Mureș și Președintele Sindicatului Mureșul din Apele Române – SMAR. Judecătorii i-au dat dreptate lui Brișcaru și i-au invalidat candidatura lui Gliga, relatează  Curentul .

Brișcaru a explicat de ce a depus acțiunea împotriva lui Gliga: „pentru că a fost condamnat la închisoare pentru infracțiuni in legătură cu funcția publică exercitată, pentru că are interdicție de a mai exercita o funcție sau demnitate publică și pentru că astfel de oameni, împreună cu neamurile și găștile lor, insistă în a mai parazita spațiul politic și administrativ din această țară.”, a explicat Brișcaru.

Toate acestea nu au fost însă importante pentru pesediști care duminică la congres l-au ales pe Gliga vicepreședinte al partidului.

Gliga nu are voie până pe 16 noiembrie 2020 să ocupe nicio funcție publică după ce Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul său, fost Deputat în Parlamentul României (mandatul 2008 – 2012), întrucât, în perioada 19 decembrie 2008 – 13 mai 2010, a deținut, simultan, atât funcția de deputat, cât și calitatea de comerciant persoană fizică.

În iunie 2015, Deputatul PSD Vasile Ghiorghe Gliga a fost condamnat definitiv de judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de închisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conflict de interese. Vasile Ghiorghe Gliga a fost trimis in judecata in ianuarie 2014 de procurorii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, el fiind acuzat de conflict de interese, dupa ce si-a angajat sotia in cadrul biroului sau parlamentar, cu incalcarea prevederilor legale, după sesizarea ANI.

 Gliga a reușit în 2016 și l-a impus pe ginerele său pe liste la alegerile parlamentare iar acum Horea Soporan e senator al României.
 
Echipa cu care a candidat Marcel Ciolacu la Congresul PSD de duminică:

Paul Stănescu - secretar general

Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte
Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte
Vasile Dîncu - președinte al Consiliului Național

Vicepreşedinţi pe domenii:

1. Lia Olguţa Vasilescu - social

2. Gabriel Zetea - infrastructură
3. Doina Fedorovici - administraţie
4. Mihai Tudose - economie

Vicepreşedinţi regionali:

1. Claudiu Manda
2. Titus Corlăţean
3. Daniel Băluţă
4. Ionut Pucheanu
5. Radu Moldovan
6. Laurenţiu Nistor
7. Vasile Gliga
8. Dragoş Benea


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”