PSD Dolj: Prefectul Daniela Barbu a demisionat din funcţie

PSD Dolj: Prefectul Daniela Barbu a demisionat din funcţie

Daniela Gheorghiţa Barbu a demisionat din funcţia de prefect al judeţului Dolj, a anunţat, duminică, PSD Dolj.

"În şedinţa de azi, 29 mai 2022, a Biroului Permanent Judeţean al PSD Dolj, doamna prefect Daniela Gheorghiţa Barbu i-a înştiinţat pe colegi că nu mai doreşte să continue în funcţie, invocând motive personale", au scris reprezentanţii PSD Dolj pe pagina de Facebook.

Daniela Gheorghiţa Barbu părăseşte această funcţie la mai puţin de cinci luni de la numire.

Potrivit unor surse administrative, ea ar pleca din funcţie după ce ar fi semnat un ordin de încetare a mandatului de primar al comunei Şimnicu de Sus, în urma unei hotărâri judecătoreşti, înainte ca motivarea instanţei să ajungă la Prefectura Dolj.

Funcţia de prefect al judeţului Dolj ar putea fi ocupată de consilierul local Dan Diaconu, ales în Consiliul Local Craiova pe listele PNL, care are susţinerea PSD Dolj.

"Membrii BPJ ai PSD Dolj au luat act de dorinţa acesteia (a Danielei Barbu - n.r.) şi au votat, în unanimitate, ca propunere pentru funcţia de prefect al judeţului Dolj pe domnul Dan Diaconu, un om tânăr, din noul val de politicieni, cu experienţă administrativă, de şase ani consilier local municipal, inginer de profesie, manager al unei societăţi comerciale de succes. Îi mulţumim doamnei Daniela Gheorghiţa Barbu pentru activitatea din această perioadă şi îi urăm succes domnului Dan Diaconu", au mai scris reprezentanţii PSD Dolj pe pagina de socializare.

În noiembrie 2020, PNL Dolj l-a exclus pe consilierul local Dan Diaconu, după ce acesta a votat viceprimarii PSD la Craiova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria