PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă instanță la 4 ani de detenție!

PSD e Mafia! Guvernul vrea s-o trimită consul la Salonic pe deputata PSD Andreea Cosma, condamnată în primă instanță la 4 ani de detenție!

Deputata PSD, Andreea Cosma, ar fi în cărți pentru postul de consul general la Salonic după ce, săptămâna trecută, Sabina Șomăcescu a fost rechemată de la post și numită consul general la Toronto, au declarat pentru  G4Media.ro surse guvernamentale.

În acest moment există semne de întrebare legate de competența executivului de a numi consuli generali, dat fiind că după moțiunea de cenzură guvernul este interimar și are dreptul de a se ocupa doar de gestiunea curentă a problemelor.

Andreea Cosma a fost condamnată în decembrie anul trecut la 4 ani de detenție efectivă pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Ciuperceasca, instrumentat de DNA Ploieşti, însă sentința nu este definitivă. Cosma este acuzată că, în calitate de notar, ar fi legalizat înstrăinarea frauduloasă a unei părți a parcului industrial Plopeni din Prahova.

Andreea Cosma a fost condamnată cu 2 la 1. Magistraţii Instanţei Supreme care au decis condamnarea sunt Horia Valentin Şelaru (fost consilier al Laurei Codruța Kovesi) şi Francesca Vasile (judecătoarea care i-a ridicat controlul judiciar lui Kovesi), în vreme ce judecătorul care a făcut opinie separată în sensul achitării este Daniel Grădinaru, considerat în sistemul de justiție apropiat de Lia Savonea, șefa CSM. Grădinaru a fost purtător de cuvânt al CAB, instanța condusă în trecut de Savonea.

Între timp, procurorul DNA Ploiești care a anchetat-o și trimis-o în judecată pe Andreea Cosma, Alfred Savu, a fost pus sub acuzare de Secția Specială pentru ”represiune nedreaptă”.

Și tatăl Andreei Cosma, fostul baron PSD de Prahova, Mircea Cosma și fratele ei, fostul deputat PSD, Vlăduț Cosma, au fost condamnați la 8 ani și, respectiv, la 5 ani de închisoare. Sentința a fost însă casată în urma suspiciunilor de fabricare de probe lansate de Secția Specială la adresa foștilor procurori DNA Lucian Onea și Mircea Negulescu zis Portocală. Procesul în care cei 2 sunt acuzați că au luat mită 1 milion de euro ca să dea contracte de asfaltare și deszăpezire se rejudecă.

„Sabina Șomăcescu a făcut obiectul unui control din partea Corpului de Control și Evaluare Diplomatică și au fost identificate mai multe nereguli, însă ministrul Meleșcanu nu a luat măsuri. În MAE e de notorietate legătura ei atât cu Darius Vâlcov, cât și cu Toni Greblă, care venea din același oraș ca și ea, Târgu Jiu”, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Luni, Guvernul demis Dăncilă și-a trimis purtătorul de cuvânt, pe fostul jurnalist Nelu Barbu, în postul de consul general la Shanghai.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...