PSD: Încetaţi politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi

PSD: Încetaţi politizarea anchetei penale împotriva lui Kovesi

Partidul Social Democrat cere să se înceteze cu politizarea anchetei penale demarate împotriva Laurei Codruţa Kovesi, subliniind că procurorii ce formează noua Secţie de investigare a magistraţilor au fost selectaţi şi numiţi de Consiliului Superior al Magistraturii, organism independent de influenţele politice.

"Cei care contestă integritatea noii Secţii de investigare a magistraţilor contestă de fapt integritatea întregului sistem de Justiţie din România. Noua Secţie este formată din procurorii care deja existau în sistemul judiciar. Ei au fost selectaţi şi numiţi de magistraţii din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii - organism independent de influenţele politice", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a PSD.

Social democraţii apreciază că, dacă procurorii noii secţii nu sunt în regulă, atunci nimic din ce s-a întâmplat în sistemul de Justiţie nu a fost în regulă.

"Încetaţi politizarea anchetei penale împotriva doamnei Kovesi! Lăsaţi probele să vorbească! Dacă doamna Kovesi este nevinovată, lăsaţi-o să demonstreze acest lucru în faţa instanţei de judecată!", se mai arată în postarea PSD. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

4 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache