PSD: PNL nu prezintă bugetul înainte de alegeri să nu vadă românii ce-i aşteaptă cu liberalii rămaşi la guvernare

PSD: PNL nu prezintă bugetul înainte de alegeri să nu vadă românii ce-i aşteaptă cu liberalii rămaşi la guvernare

Social-democraţii susţin că PNL nu prezintă bugetul pe anul 2021 înainte de alegeri pentru ca românii să nu vadă "ce-i aşteaptă" dacă liberalii rămân la guvernare.

"Conform economiştilor uneia dintre cele mai mari bănci din România, pentru a acoperi găurile din buget, Guvernul ar merge mai degrabă pe majorarea TVA, pentru că măsura s-ar putea aplica rapid şi ar avea un efect imediat, întrucât TVA e cel mai uşor de colectat (...). Majorarea TVA s-ar vedea însă în proiectul de buget. De aceea PNL nu respectă Legea nr. 500/2002 şi nu prezintă bugetul pe anul următor înainte de alegeri! Pentru ca românii să nu vadă ce îi aşteaptă dacă PNL rămâne la guvernare", au scris reprezentaţii PSD, sâmbătă, pe pagina de Facebook a partidului.

PSD precizează că potrivit legii, cel mai târziu la 15 octombrie Legea bugetului de stat pe anul viitor trebuie supusa dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

Acelaşi subiect este abordat şi de liderul social-democrat Marcel Ciolacu pe pagina sa de socializare.

"Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: 'Premierul e desemnat de partidul care câştigă alegerile'. Aşa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiştii, impostorii şi penalii, Ludovic! Şi, totuşi...când ai de gând să prezinţi public bugetul României?! Dacă nu aduce austeritatea, de ce îl ţineţi ascuns?!", notează Ciolacu pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…