PSD se cacă pe memoria României! Gelu Voican Voiculescu, cercetat pentru crimele comandate de Iliescu, a fost pus într-o funcție-cheie! Plătit din banii noștri!

PSD se cacă pe memoria României! Gelu Voican Voiculescu, cercetat pentru crimele comandate de Iliescu, a fost pus într-o funcție-cheie! Plătit din banii noștri!

PSD se cacă pe memoria României! Gelu Voican Voiculescu, cercetat pentru crimele comandate de Iliescu, a fost pus într-o funcție-cheie! Plătit din banii noștri! Gelu Voican Voiculescu, cercetat penal în Dosarul Mineriadei, a fost ales vineri director al Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, instituţie subordonată Senatului. Surse interne au declarat pentru „Adevărul“ că fostul director, Claudiu Iordache, a fost schimbat după o acţiune în forţă a grupării: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Vasile Cuteanu, Răzvan Teodorescu. Salariul lui Gelu Voican Voiculescu: 7.359 de lei lunar.

După ce l-au renumit pe Cazimir Ionescu în Colegiul CNSAS, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității comise în 1990, printr-o manevră realizată de același Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu (77 de ani), Vasile Cuteanu și Răzvan Teodorescu, toți patru pesediști, vineri 30.03.2018, directorul general al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, Claudiu Iordache, a fost demis de către Colegiul Național al IRRD. În locul lui a fost numit Gelu Voican Voiculescu.

Motivul real al demiterii lui Claudiu Iordache pare a fi faptul că timp de 12 ani a condus Institutul Revoluției imparțial, refuzând să răspundă oricăror solicitări de a scrie istoria la comandă. În balanța hotărârii de a fi demis a atârnat greu refuzul de a pune IRRD la dispoziția unei asociații (încă în proiect) ce se va numi „Revoluția 30”, între ale cărei obiective se află printarea și distribuirea de dvd-uri cu imagini din timpul Revoluției din București, exemplificând cu imagini cu Ion Caramitru comandând „Foc” asupra BCU, dezvăluie  Curentul .

În viziunea proiectului Asociației „Revoluția 30” nu are nimeni nevoie de cărți și studii savante, și a sosit timpul acțiunii militante, timpul interacționării active cu oamenii, de exemplu prin distribuirea a sute de exemplare din dvd-ul menționat mai sus. Prin demiterea lui Claudiu Iordache practic este confiscat Institutul Revoluției Române, această asociație urmând a-i prelua prerogativele și a-i accesa resursele, deși sunt bani ai statului.

Înainte de a fi demis din funcția de director general, Claudiu Iordache a înaintat Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, un Memoriu conținând Raportul activității IRRD pe durata mandatului său, 2004-2018, solicitându-i Președintelui României să intervină pentru verificarea meritelor dovedite în Revoluția Română de către toți membrii Colegiului Național al IRRD, având în vedere că unii dintre ei sunt implicați în procese penale privind crime împotriva umanității în Revoluția din Decembrie 1989 și în mineriada din 13-15 iunie 1990.

Din motivele expuse mai sus, Claudiu Iordache și-a dat astăzi demisia din Colegiul Național al Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.



Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro