PSD și Guvernul, atacuri demente la Iohannis!

PSD și Guvernul, atacuri demente la Iohannis!

Darius Vâlcov este al treilea reprezentant al puterii care răspândește o calomnie sinistră, acuzația insultătoare la adresa Klaus Iohannis, asociat cu Hitler și cu nazismul fără nici un argument în afara faptului că președintele provine din minoritatea germană. Fostul ministru al educației, Liviu Pop, a lansat în urmă cu o săptămână, tot pe Facebook, acuzația că președintele Iohannis ar fi condus ”o organizație nazistă”. A urmat reacția fermă a unui oficial din guvernul german, Bernd Fabritius. Împuternicitul guvernului federal german pentru chestiunile privind strămutații germani și minoritățile naționale a cerut atunci Guvernului Dăncilă un punct de vedere, notează G4Media.

Fabritius a precizat că ”minoritatea germană din România este calomniată în mass-media pro-guvernamentale și insultată în mod colectiv, cu scopul de a prejudicia imaginea președintelui Klaus Johannis, membru al acestei minorități. Faptul că atacurile sunt continuate de către înalți reprezentanți ai partidului de guvernământ, social-democrat, este inacceptabil și necesită o condamnare fermă! Am cerut Guvernului României un punct de vedere.”

Punctul de vedere al Guvernului a venit duminică seara, prin postarea lui Darius Vâlcov. Consilierul premierului Dăncilă, considerat unul dintre cei mai influenți oameni de la Palatul Victoria, a postat duminică noaptea pe contul său de Facebook un clip în care simbolul comunității #Rezist este transformat într-o zvastică, iar președintele Klaus Iohannis apare într-un trucaj fotografic ca Hitler, cu mustață și frizura dictatorului german și textul ”Hail Iohannis!”. Prin urmare, Guvernul nu doar că nu s-a delimitat, după atacurile imunde ale lui Pop și Vâlcov, dar pare să încurajeze chiar astfel de mizerii politice.

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a făcut o aluzie jignitoare pe data de 24 august la adresa președintelui Klaus Iohannis, la o zi după ieșirea lui Liviu Pop. Vasilescu a declarat: „Ca neamţ, să vorbeşti de gazare, trebuie să ai mult curaj”. Afirmația a fost făcută la România TV, ca reacție la acuzația șefului statului, care a spus că este “inadmisibil şi incalificabil” că “Guvernul PSD a bătut şi a gazat oamenii” în Piaţa Victoriei.

Într-o săptămână, un fost ministru, un ministru în funcție și un consilier de stat l-au atacat pe șeful statului pe considerente etnice, fără ca Guvernul sau PSD să se delimiteze sau să condamne ferm astfel de ieșiri în decor. De unde rezultă că discursul anti-minoritar este politică asumată de liderii PSD și de guvern.

La ora publicării acestui articol, clipul e în continuare pe pagina de Facebook a lui Darius Vâlcov, la 16 ore după publicare.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Șeful „Grupului Mozart”: „Puțini din armata SUA au experimentat intensitatea cu care luptă ucrainenii”

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

4 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

5 Demiteri și arestări la vârful Armatei Rusiei