PSD și PNL, consens pe legea pensiilor. Ce alte măsuri au anunţat Ciolacu şi Ciucă

PSD și PNL, consens pe legea pensiilor. Ce alte măsuri au anunţat Ciolacu şi Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu și președintele PNL, Nicolae Ciucă, au anunțat că în ședința Coaliției au fost clarificate toate aspectele privind noua lege a pensiilor publice, printre care și cele privind sustenabilitatea ajorărilor de pensii. Potrivit premierului, s-a convenit și asupra depunerii unui proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget.

Liderii au discutat și elementele legate de sustenabilitate FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”, a transmis premierul pe Facebook.

Totodată, premierul a anunțat depunerea unui proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget, dând asigurări că pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare. 

De asemenea, premierul a precizat că începe construcția bugetului pentru anul viitor, urmând întâlniri cu miniștrii Educației și Sănătății pentru a clarifica problemele ce țin de salarizările aferente celor două domenii.

„Tot săptămâna aceasta ne vom întâlni și cu ministrul Agriculturii și cu cel al Mediului pentru a stabili ultimele detalii privitoare la reorganizarea celor două ministere”, a mai precizat Cioolacu.

Anunțul a fost făcut și de șeful PNL, Nicolae Ciucă. „Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național ”Anghel Saligny”, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI)”, a transmis Nicolae Ciucă.

Potrivit președintelui PNL „au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor”.

Noua lege a pensiilor publice a trecut cu dificultate de Guvern din cauza opoziţiei PNL, care a lăsat de înţeles că nu ar fi bani pentru majorările prevăzute, aspect confirmat inclusiv de analişti. 

Legea a pensiilor publice a fost aprobată de Guvern într-o şedinţă cu scântei, după ce ministrul Finanţelor, susţinut de PNL, a refuzat să îşi dea avizul, liberalii cerând recalcularea impactului bugetar. În cele din urmă, avizul a fost unul pozitiv, însă cu observaţii, Boloş solicitând să se caute măsuri prin care să fie susţinute majorările de pensii. 


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat