PSD, ultima crimă: Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

PSD, ultima crimă: Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

Deputatul PSD Florin Iordache, unul dintre juriştii care au hăcuit legislaţia penală în era Dragnea, va fi votat azi de Parlament în funcţia de preşedinte al Consiliului Legisaltiv, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Iordache nu a mai prins loc pentru parlamentare, fiind blocat de Paul Stănescu. Mandatul lui Florin Iordache e pe viaţă. Fostul preşedinte era în funcţie din 2003. 

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi. Aşadar, Florin Iordache va fi numit pe viaţă. Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani, s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ un sfert de secol, potrivit Digi 24.

Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei. A plecat în vara acestui an.

Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au prelungit din nou, până marţi ora 12.00, termenul pentru depunerea candidaturilor pentru funcţia preşedinte al Consiliului şi cea preşedinte al secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ. Motivul este că luni nu a fost depusă nicio candidatură. Marţi la ora 16.00 va fi plen reunit.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa