PSD

PSD

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a oferit o explicație fără precedent pentru lipsa de autostrăzi din România. Prezent joi la o ședință a Comisiei de Transporturi din Camera Deputaților, Șova le-a spus celor prezenți că:

„Este o rețea de autostrăzi minunată în Occident.

De ce au venit multinaționalele aici? Au venit că sunt salarii mici.

Când o să avem autostrăzi, o să avem salarii mari.

Și tot vor pleca.

Către alte zone fără autostrăzi, dar cu salarii mici.”

Cel care a dezvăluit afirmația este deputatul USR Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook. Reporterul  G4Media.ro l-a contactat pe Cătălin Drulă pentru a-i cere o probă în sprijinul postării, iar parlamentarul USR a furnizat înregistrarea audio a declarației ministrului Lucian Șova. 

Declarația lui Șova a venit pe fondul anunțului că Ministerul Transporturilor renunță să mai facă autostrada Comarnic – Brașov, proiect demarat anul trecut împreună cu Banca Mondială. În schimb, Guvernul vrea să construiască autostrada peste Carpați prin parteneriat public-privat, fără a exista însă vreun plan în afara unui anunț public.

Drulă a mai spus că Șova a dat această explicație unui unui coleg deputat care afirmase că avem nevoie urgentă de autostrăzi și că riscăm să plece marile companii (de ex. Dacia-Renault) dacă nu avem o infrastructură decentă.

Ședința Comisiei Transporturi a avut loc joi la Sinaia, la Hotel Mare, și s-a concentrat tocmai pe soarta autostrăzii Comarnic – Brașov. La ședință au participat parlamentari și autoritățile locale din zonă. “Ședințele de comisie au caracter public. Aceasta a fost o ședință oficială a Comisiei care, dacă am avea un pic de normalitate instituțională, ar trebui oricum să fie înregistrată și urcată pe site-ul Parlamentului”, a declarat pentru G4Media.ro Cătălin Drulă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”