PSRO și-a lansat candidații pentru PMB și primăriile de sector

Partidul Social Românesc (PSRO) și-a lansat vineri, în Parcul Cișmigiu, candidații pentru Primăria Capitalei și pentru primăriile de sector.

Din partea PSRO, la Primăria Capitalei candidează Dumitru Borțun. La Primăria sectorului 1 în cursa electorală intră Simona Chițac, la sectorul 2 — Răzvan Condurățeanu, la sectorul 3 — Adrian Sărsan, la sectorul 4 — Constantin Filip, la sectorul 5 — Rodica Toth, iar la sectorul 6 — Mugurel Frunză.

PSRO candidează singur în alegeri și are un protocol post-electoral cu PNL.

Președintele partidului, Mircea Geoană, prezent la eveniment, a apreciat drept "slăbuță oferta electorală pentru Capitală", afirmând că profesorul Dumitru Borțun, candidat la PMB din partea PSRO, "este cu adevărat independent de interese".

"Nu vreau să fac comentarii nici meschine, nici răutăcioase. E o ofertă slăbuță din multe puncte de vedere. Am preferat să venim cu profesorul Dumitru Borțun ca și candidat pentru că reprezintă complet altceva decât politicienii profesioniști. Nu poți să nu te gândești că cei care vor ocupa clădirea din spate, a Primăriei Capitalei, complet refăcută, vor fi în continuare dependenți de grupurile de interese care au sifonat banul public și au dinamitat dezvoltarea Bucureștiului. Practic, fără excepție, toți candidații pe care îi văd au în spate o grupare de interese economice, care îi dirijează și care îi controlează. La noi la PSRO profesorul Borțun este cu adevărat independent de interese", a spus Geoană.

În opinia sa, în prezent, în PNL și PSD "există o buimăceală" care denotă dificultăți cu resursele umane.

"Eu cred că există o buimăceală în partidele tradiționale din România; și la PSD, și la PNL există în clipa de față (...) o uriașă criză internă. La PNL această bâlbă prelungită denotă de fapt o criză internă, iar la PSD apelarea la o colegă respectabilă, dar care este recent venită în partid și care nu reprezintă aproape cu nimic ceea ce înseamnă PSD arată că și PSD și PNL au dificultăți de resurse umane. Domnul Predoiu are un avantaj: acela că s-a pregătit să fie prim-ministru și poate că are ceva metode mai moderne decât ceilalți candidați", a afirmat Geoană.

El a explicat de ce a fost ales Parcul Cișmigiu, vizavi de clădirea veche a Primăriei Capitalei, ca loc de lansare a candidaților PRSO.

"Clădirea a fost evacuată pentru consolidare, acel contract suspect pentru închirierea unui nou sediu arată modul în care se face politică cu bani publici în Primăria Generală. Dacă tot este o primărie curată, din punct de vedere arhitectural și al igienei, cred că adevărata curățenie trebuie să se facă cu cei care vor popula această primărie, începând cu primarul general și continuând cu deparazitarea administrației.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul premier Tudose îndeamnă oamenii să voteze cu Iohannis! „Nu e vorba despre un vot cu inima, ci despre un…

2 LIVE Peste 50.000 de români au votat deja în diaspora / GRAFIC Prezența la urne, mai mare decât în primul tur a…

3 Dăncilă, călcată-n picioare de o fostă jurnalistă RTV: „Să-ți fie rușine! I-ai învrăjbit pe români mințind că …

4 HOPA! Dăncilă a predat Organizarea întreprinderii socialiste. A picat treapta I, a IIa și admiterea la faculta…

5 BREAKING Ce scrie în raportul Jandarmeriei despre 10 august, păstrat secret până săptămâna trecută

recomandări

Te ia DNA: Vasile Blaga

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul