Publicație rusească. Kremlinul pregătește al doilea val de mobilizare masivă pentru războiul din Ucraina

Publicație rusească. Kremlinul pregătește al doilea val de mobilizare masivă pentru războiul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării intenționează să mobilizeze încă 300.000 de soldați pentru războiul din Ucraina și face planuri pentru a lansa un asediu asupra Harkovului, al doilea oraș ca mărime din țara vecină, relatează publicația independentă Vertska.

FOTO Arhivă

Citând patru surse de la Kremlin și din administrațiile regionale, precum și un oficial de rang înalt din Ministerul rus al Apărării, Verstka scrie că Moscova ia în calcul să-și concentreze noua campanie de mobilizare asupra rezerviștilor și tinerilor care se apropie de încheierea stagiului militar. Verstka menționează totodată că noua campanie de recrutare nu se va limita doar la aceste categorii.

La Moscova, companiile și organizațiile care colaborează cu complexul industrial militar au început să elibereze certificate de scutire de mobilizare angajaților, iar birourile de înrolare i-au rechemat pe avocații și psihologii care au fost implicați în mobilizarea din toamna anului 2022. Oficial, aceste acțiuni sunt încadrate ca pregătiri pentru campania de recrutare de primăvară, dar sursele Verstka vorbesc despre „mobilizare 2.0”.

Observatorii politici și militari independenți au menționat anterior că Vladimir Putin ia în considerare o nouă campanie de mobilizare masivă după așa-zisele alegeri prezidențiale din Rusia. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării susținea că nu există astfel de planuri.

Prima campanie de mobilizare a fost nepopulară în Rusia, de unde mii de bărbați au fugit de teama de a fi trimiși la moarte pe câmpul de luptă din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?