„Puiul” interlopului Oarză care a terorizat Torino, arestat fix înaintea galei de box unde era vedetă

„Puiul” interlopului Oarză care a terorizat Torino, arestat fix înaintea galei de box unde era vedetă

Robert Oarză, fiul lui Viorel Oarză, șeful celebrei bande de români care a terorizat orașul Torino, a fost arestat preventiv pentru o perioadă de 30 zile alături de tatăl lui. Robert Oarză era capul de afiș al unei gale de box la care urma să participe.

„În cursul zilei de 18 noiembrie 2022, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au reținut doi bărbați din municipiul Iași pentru 24 de ore, aceștia fiind cercetați pentru comiterea infracțiunilor de „lovire și alte violențe” și „tulburarea ordinii și liniștii publice”.

În cadrul cercetărilor polițiștii au stabilit că cei doi, în cursul zilei de 15 noiembrie 2022, pe fondul unui conflict mai vechi, au agresat un tânăr, faptă comisă pe raza municipiului Iași.
Mâine, cele două persoane reținute vor fi prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași cu propuneri legale”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Gala Tornado Gold Division a avut loc la ora 19:00 în comuna Holboca, județul Iași.

Robert Oarză boxa în meciul vedetă al galei, împotriva lui Andrei Bîgu.

Un amic al boxerului a comentat pe Facebook că, de vină pentru arestare, ar fi membrii grupării Gangsters din Iași.

Viorel Oarză șeful Brigăzii care a terorizat Torino

Cincisprezece români găsiţi vinovaţi de participare la activităţi mafiote au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între cinci şi 15 ani de închisoare, în oraşul italian Torino, în 2014. Potrivit presei italiene, a fost prima dată când membri ai unui clan mafiot român sunt condamnaţi în Italia. Ancheta în cazul "Brigăzii Oarză" a fost coordonată de procurorii italieni Paolo Toso şi Monica Abbatecola.

Clanul mafiot „Brigada“ este considerat de italieni ca fiind primul de acest gen din istoria Italiei , format exclusiv din cetăţenii aceleiaşi ţări. Organizat pe diferite paliere, „Brigada“ avea o paletă largă de infracţiuni. De la trafic de persoane, stupefiante, răpiri în vederea extorcării, clonări de carduri sau contrabandă de ţigări. „Il capo di tutti capi“ al „Brigăzii“ era ieşeanul Viorel Marian Oarză, un infractor cu state vechi din Iaşi, fost boxer, văr al interlopului ieşean Cătălin Băcăuanu. Oarză ar fi pus pe picioare gruparea încă din 2009 şi a continuat să o conducă şi după ce a fost arestat, în 2011, atunci când a vrut să asasineze un albanez dintr-o grupare adversă.

Pentru a intră în clanul Oarză, doritorii trebuiau să treacă printr-un adevărat ritual de inițiere, scrie presă italiană, imnitandu-le pe cele folosite de Camorra sau 'Ndrangheta. Ritualul includea un tatuaj reprezentând crucea cavalerilor templieri.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /