Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, testat pozitiv pentru noul coronavirus

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a anunţat marţi că a fost testat pozitiv pentru noul coronavirus şi în prezent urmează tratament în spital, relatează AFP şi Reuters.

''Da, sunt bolnav. Primesc tratament'', a spus Peskov, fără a da alte detalii, potrivit agenţiilor ruse de presă TASS, Interfax şi RIA Novosti.

Potrivit TASS, Peskov a mai spus că s-a întâlnit personal cu Vladimir Putin cu o lună în urmă. Liderul de la Kremlin, care lucrează în regim de telemuncă de la reşedinţa sa din afara Moscovei şi desfăşoară numeroase reuniuni prin teleconferinţă, a avut tot marţi o întâlnire faţă în faţă cu Igor Secin, directorul companiei petroliere Rosneft.

Dmitri Peskov nu a mai apărut public de pe 6 mai, ultima dată când a susţinut obişnuitul său briefing zilnic de presă. Îmbolnăvirea sa survine după ce şi alţi responsabili guvernamentali ruşi s-au infectat cu noul coronavirus, inclusiv premierul Mihail Mişustin, precum şi ministrul culturii Olga Liubinova, ministrul construcţiilor Vladimir Iakuşev şi unul dintre adjuncţii acestuia.

Rusia a raportat luni 11.656 de cazuri noi de COVID-19, o creştere zilnică record, care aduce numărul total al contaminărilor la 221.344. Potrivit site-ului worldometers, în ultimele 24 ore s-au înregistrat 10.899 noi cazuri şi 107 noi decese, al căror număr ajunge la 2.116. Numărul relativ redus al deceselor este explicat de autorităţile ruse prin aplicarea măsurilor preventive, în special testarea masivă a populaţiei - au fost efectuate peste 5,8 milioane de teste - şi izolarea cazurilor suspecte, deşi unii critici susţin că mortalitatea este subestimată prin înregistrarea unor alte patologii drept cauză a decesului pentru unele persoane testate pozitiv cu COVID-19.

Preşedintele Putin a decis ca începând de marţi să înceteze vacanţa obligatorie la domiciliu pe care o decretase în luna martie pentru toţi cetăţenii ruşi în încercarea de a opri epidemia.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...