Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: BOR nu se opune construirii unui lăcaș al unui cult religios recunoscut

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: BOR nu se opune construirii unui lăcaș al unui cult religios recunoscut

Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaș de cult al unui cult religios recunoscut de statul român, a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

"Biserica asistă la un dialog care se poartă între două state, România și Turcia, nefiind un factor decident în această problemă. Biserica și-a exprimat un punct de vedere când a fost consultată inițial și își păstrează același punct de vedere: Biserica Ortodoxă nu se opune construirii unui lăcaș de cult al unui cult religios recunoscut de statul român", a declarat Bănescu pentru AGERPRES.

El a amintit că "în oglindă s-a mai pus problema construirii unui așezământ pentru pelerinii români din Istanbul".

"Trec anual mii de pelerini prin vechiul Constantinopol, actualul Istanbul, și din această perspectivă a avut loc o discuție, anterior, în care s-a avansat această idee. În niciun caz nu se pretinde construirea unei biserici în Istanbul, întrucât există o biserică românească acolo", a spus Bănescu.

Moscheea de la București va fi construită, ea oferă mai multe garanții de securitate, au declarat surse din Administrația Prezidențială.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”