PUȘCĂRIE curată! Dăncilă, mesaj pentru baroni: dacă joi vă țineți de cuvânt, vineri primiți răsplata. Oameni buni, mită și trafic de influență pe față!

PUȘCĂRIE curată! Dăncilă, mesaj pentru baroni: dacă joi vă țineți de cuvânt, vineri primiți răsplata. Oameni buni, mită și trafic de influență pe față!

PUȘCĂRIE curată! Dăncilă, mesaj pentru baroni: dacă joi vă țineți de cuvânt, vineri primiți răsplata. Oameni buni, mită și trafic de influență pe față! Dăncilă își joacă ultima carte: face rectificare bugetară vineri, a doua zi după moțiunea de cenzură!

 Dăncilă și-a anunțat miniștrii că vineri, 11 octombrie, va avea loc o ședință de guvern, în care va fi adoptată o nouă rectificare bugetară. Mișcarea liderului PSD urmărește două obiective. În primul rând, să semnaleze că se va ține de cuvât legat de promisiunile privind alocările bugatare pe care le-a făcut în ultimele săptămâni baronilor locali, pentru a se asigura că o vor susține la moțiunea de cenzură introdusă de partidele de opoziție, dezvăluie  universul.net .

În ultimele zile, în special, Dăncilă și susținătorii ei au făcut un adevărat tur de forță printre liderii nemulțumiți ai partidului, pentru a-i convinge să nu trădeze în ziua votului pentru moțiunea de cenzură. Prețul? Numiri în funcții și contracte din bani publici. Vineri, când plănuiește să adopte rectificarea bugetară, Viorica Dăncilă va formaliza redistribuirile de fonduri în acord cu promisiunile făcute. Mesajul pentru baroni: dacă joi vă țineți de cuvânt, vineri primiți răsplata.

Al doilea motiv pentru care liderul PSD se grăbește să facă rectificarea bugetară chiar a doua zi după moțiune este că și dacă moțiunea va trece, are câteva zile la dispoziție pentru a definitiva operațiunea de reîmpărțire a banilor, astfel încât să beneficieze oamenii care au susținut-o și poate din care are chiar ea de câștigat. Caz în care, rectificarea nu va onora promisiunile făcute celor care, la rândul lor, nu s-au ținut de cuvânt.

Guvernul a adoptat ultima rectificare bugetară pe 12 august, când au fost reduse bugetele la Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (-243 milioane de lei). În schimb, bugetele locale au crescut cu 4,4 miliarde lei, din care 2,9 miliarde de lei pentru echilibrare. 1,5 miliarde de lei au mers către PNDL, programul care s-a dovedit cea mai importantă pușculiță pentru baronii PSD.

Noua rectificare bugetară este ultima dintr-un lung șir de măsuri prin care Viorica Dăncilă vrea să se asigure că moțiunea de cenzură depusă împotriva Executivului nu va întruni numărul de voturi necesar.

Luni, universul.net dezvăluia în exclusivitate că Viorica Dăncilă le-a cerut miniștrilor să atragă, fiecare, de partea PSD câte un parlamentar din opoziție, care fie să nu voteze moțiunea, fie să absenteze.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa