Putin a inaugurat o fermă de curcani din Siberia. Liderul de la Kremlin “a tăiat panglica” virtual

Putin a inaugurat o fermă de curcani din Siberia. Liderul de la Kremlin “a tăiat panglica” virtual

Președintele rus Vladimir Putin a participat luni, prin videoconferință, la o inaugurare a unei ferme de curcani a producătorului Damate, în regiunea Tiumen din Siberia, potrivit publicației Meduza.

Putin a inaugurat o fermă de curcani în Siberia. Este de așteptat ca Damate, principalul furnizor de carne de curcan din Rusia, să acopere 20% din cerere dinternă a Federației Ruse. În cadrul videoconferinței, liderul de la Kremlin „a tăiat panglica” virtual și a promis că Rusia va ajuta țările care se confruntă cu o criză alimentară din cauza „politicii neprofesionale a țărilor occidentale”.

Problemele sectoriale au o importanță majoră pentru economie și pentru crșeterea suveranității noastre. Astăzi (n.r. 21 noiembrie) unitatea de producție din Tiumen este în curs de lansare. Noul complex va furniza produse dintre cele mai necesare. Astfel de proiecte vor consolida securitatea și independența noastră sanitară”, a declarat Putin.

Între timp, Rusia a anunțat că preferă să reducă producţia de petrol în loc să-l vândă statelor care plafonează preţurile. UE intenţionează să interzică din 5 decembrie importurile de ţiţei rusesc transportat pe mare şi achiziţiile de produse petroliere din Rusia din 5 februarie.

SUA şi Marea Britanie au transmis companiilor lor că vor beneficia de o perioadă de graţie, până în 19 ianuarie, pentru a primi navele ruseşti de transport, cu condiţia ca marfa să fi fost încărcată înainte de intrarea în vigoare a plafonării.

Totodată, războiul din Ucraina a urcat vertiginos prețul îngrăşămintelor la nivel mondial. Importurile Indiei de îngrăşăminte din Rusia au crescut cu 371%, la un nivel record de 2,15 milioane de tone, între aprilie 2022 și octombrie 2022. Moscova oferă Indiei reduceri față de preţurile aplicate pe plan mondial. Rușii au acaparat mai mult de o cincime din cota de piaţă, au declarat pentru Reuters surse guvernamentale şi din industrie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria