Putin al fotbalului: Ucraina strigă „hoții“ după o fază revoltătoare FOTO

Putin al fotbalului: Ucraina strigă „hoții“ după o fază revoltătoare FOTO

Gafă inexplicabilă comisă de Aleksander Ceferin! De neînțeles, de-a dreptul. Demnă de un amator, nicidecum de un om care e avocat de meserie, deci știe importanța vorbelor și, în plus, conduce UEFA din 2016.

Haz de necaz: la cum s-a judecat faza din minutul 90+3, ai fi zis că Putin a stat în camera VAR

Italia trebuie să se califice la Euro 2024. Dacă nu, ar fi un dezastru. Italia e mult prea importantă. Cred că va reuşi să câştige contra Ucrainei“, a spus șeful UEFA pentru „Gazzetta dello Sport“, înaintea unui meci capital, Ucraina – Italia la Leverkusen. Pentru că aici s-a jucat cu biletele pentru turneul final pe masă! Înaintea acestei confruntări, cele două naționale s-au aflat la egalitate de puncte în grupa C în care Anglia își adjudecase deja locul 1. Așadar, miza întâlnirii de luni era locul 2, ultimul care asigura prezența la Euro 2024 prin intermediul preliminariilor tradiționale.

Aleksander Ceferin

Aleksander Ceferin

Desigur, slovenul Ceferin (56 de ani) s-a referit la importanța Italiei, o țară cu o tradiție fotbalistică mult mai mare, comparativ cu Ucraina. Și la faptul că Squadra Azzurra e campioana europeană en-titre. Nu în ultimul rând, președintele forului de la Nyon a vrut să facă o declarație pe placul italienilor în dialog cu o publicație din „Cizmă“. Doar că Ceferin s-a expus prin afirmația de mai sus. Care s-a și întors ca un bumerang împotriva sa, după ultimul fluier al meciului Ucraina – Italia, scor 0-0. Rezultatul a trimis Italia la Euro 2024, pentru că trupa pregătită de Luciano Spalletti (64 de ani) a avut avantajul rezultatelor directe cu Ucraina (2-1 la Milano și 0-0 la Leverskusen).

Problema e că minutul 90+3 al meciului de luni a produs o decizie scandaloasă de arbitraj! Cristante l-a călcat în careul Italiei pe Mudryk și, în mod normal, ar fi trebuit să se dicteze penalty pentru Ucraina. Doar că centralul spaniol, Gil Manzano (41 de ani), a făcut semn că nu s-a întâmplat nimic, iar cei din camera VAR au „dormit“, la rândul lor! Firește, după o asemenea decizie, ucrainenii au „erupt“ după fluierul de final. Și au pus această „hoție“ pe seama faptului că UEFA a vrut neapărat Italia la Euro 2024. După cum a și spus Ceferin pentru „Gazzetta dello Sport“.

Jurnalistul Răzvan Luțac (gsp.ro), cu origini ucrainene, a preluat reacțiile acide care au curs în presa locală:

*Site-ul ucrainean X Sport: UEFA Mafia?

*Football.ua: N-a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA, că Italia e obligată să se califice la Euro?

*Jurnalistul ucrainean, Roman Bebekh: Președintele UEFA s-a ținut de cuvânt, dar ce putem face? Cine ne va proteja interesele? Dacă v-ați uitat la meci, nu aveți dubii cu privire la această fază. Mudryk joacă mingea și e lovit în picior. Trebuie penalty, o șansă de a marca și de a ne califica la Euro.

Posibil baraj cu o altă echipă în suferință

Degeaba se plâng acum ucrainenii după această nedreptate fotbalistică. Singura consolare e că, terminând pe 3 în grupa C, elevii lui Serhii Rebrov (49 de ani) vor avea varianta calificării la Euro 2024 prin barajul Ligii Națiunilor. Unde e posibil să dea de Israel, naționala unui alt stat aflat în război.

Diseară, după terminarea preliminariilor, se va da și ultimul bilet pentru turneul final prin intermediul calificărilor tradiționale. El va fi adjudecat după meciurile Croația – Armenia și Țara Galilor – Turcia. Cu două puncte peste galezi în grupa D, croații sunt favoriți să-și adjudece locul la Euro 2024.

Ultimele trei echipe care vor merge în Germania, în vara anului viitor (14 iunie – 14 iulie), se vor stabili după barajele de pe 21 și 26 martie 2024.

Euro 2024, avem 20 din cele 24 de naționale calificate

Grupă Echipe calificate

A Spania, Scoția

B Franța, Țările de Jos

C Anglia, Italia

D Turcia

E Albania, Cehia

F Belgia, Austria

G Ungaria, Serbia

H Danemarca, Slovenia

I România, Elveția

J Portugalia, Slovacia

*Germania, gazda competiției, e calificată din oficiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”