Putin plănuia o „curățare totală” a Ucrainei. Pentru ce erau crematoriile mobile: dezvăluiri din e-mail-urile FSB

Putin plănuia o „curățare totală” a Ucrainei. Pentru ce erau crematoriile mobile: dezvăluiri din e-mail-urile FSB

Președintele rus Vladimir Putin ar fi planificat o „curățare totală" a Ucrainei, conform unor e-mailuri divulgate de un denunțător din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), relatează The Sun.

Vedere aeriană asupra clădirilor distruse din Bahmut FOTO Profimedia

E-mailurile divulgate de un informator din cadrul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) dezvăluie ordine „de la cel mai înalt nivel” pentru ca civilii să fie duși în lagăre de concentrare în încercarea de a cuceri Ucraina.

În vreme ce dictatorul rus este în cele din urmă învinuit de crime de război, natura premeditată a ororii și a crimelor este dezvăluită de surse din cadrul propriilor sale servicii de securitate.

De fiecare dată când armata lui Putin este înfrântă, apar tot mai multe probe ale atrocităților comise: gropi comune ale civililor măcelăriți de trupele ruse , camerele de tortură și îngrijorarea părinților ucraineni ai căror copii au fost răpiți .

Camere de tortură descoperite în Herson

Camere de tortură descoperite în Herson. FOTO Profimedia (Arhivă)

În momentul în care președintele rus a lansat invazia, el se aștepta să obțină victoria în trei zile. Doar o rezistență eroică i-a împiedicat pe ruși să pună mâna pe capitala ucraineană.

Modul în care Vladimir Putin plănuia să învingă Ucraina prin violență extremă în cazul în care aceasta nu ar fi opus rezistență este dezvăluit în e-mailurile trimise de un informator din cadrul FSB unui activist rus pentru drepturile omului.

Acestea au fost trimise de un denunțător, supranumit Wind of Change („Vântul schimbării”), lui Vladimir Oseckin, fondatorul organizației Gulagu, un site rusesc anticorupție.

E-mailurile au fost traduse în limba engleză de Igor Sushko, un cetățean american de origine ucraineană, care a lucrat cu Gulagu.

Potrivit sursei, FSB, cu ajutorul unor servicii de informații militare rusești, ar urma să efectueze o „curățare totală” a societății și a politicii din Ucraina.

Și după toate astea, ar putea instala orice guvern la Kiev", afirmă sursa citată.

FSB a anticipat rezistența ucrainenilor, însă a primit ordin să se ocupe de aceștia fără milă, conform instrucțiunilor care au venit „de la cel mai înalt nivel”.

În aceste e-mailuri, informatorul dezvăluie modul în care măsurile vor fi aplicate civililor ucraineni care au îndrăznit să se opună ocupanților ruși. Una dintre măsuri implică o „mare teroare” care este „planificată pentru Herson și care va trece prin mai multe etape”.

FOTO Profimedia

FOTO Profimedia

„Lagăre de concentrare”

Prima etapă ar consta în suprimarea „protestelor masive” și „în provocarea de răni grave protestatarilor individuali”. Ulterior va începe etapa finală a „terorii din ușă în ușă”.

În această ultimă etapă, FSB va juca cel mai important rol, iar oamenii „vor fi transferați pe teritoriile rusești în lagăre de concentrare și chiar mai rău”, conform informatorului.

Keir Giles, specialistul în probleme de securitate care afectează Rusia, a afirmat că informațiile se potrivesc cu ceea ce știm deja despre planurile liderului de la Kremlin pentru Ucraina.

Mai mult decât atât, acesta a explicat că acesta ar fi felul în care acționează Rusia. „Din ceea ce am văzut din teritoriile ocupate, știm ce ar fi urmat să se întâmple în restul Ucrainei. Este foarte simplu”, a adăugat Giles.

În aceeași ordine de idei, Giles a indicat că crematoriile mobile sunt un semnal al intențiilor criminale ale Rusiei . „Ei plănuiau să execute, să ucidă și să scape de un număr foarte mare de civili ucraineni. Pentru asta erau crematoriile, pentru asta erau sacii pentru cadavre".

Crematoriu mobil.

Crematoriu mobil. foto Twitter via Nexta (Arhivă)

Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele dictatorului rus pentru presupuse crime de războ i.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA

2 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

3 Imagini care dau de gândit cu CTP...

4 Apar amănuntele prinderii în flagrant a baronului PSD Dumitru Buzatu

5 Un fost câștigător de milioane de euro la Loto a murit la doar 51 de ani