Putin relatează echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională despre dialogul cu Trump

Putin relatează echipajului de pe Staţia Spaţială Internaţională despre dialogul cu Trump

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a comunicat vineri prin videoconferinţă cu echipajul de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), informează AFP. Liderul de la Kremlin le-a relatat cosmonauţilor (termen folosit de ruşi) şi astronauţilor (americani) despre discuţiile cu preşedintele Statelor Unite, Donald Trump.

Putin a afirmat că parteneriatul ruso-american în domeniul spaţial ar trebui să fie un model pentru cooperarea în eforturile de combatere a coronavirusului. ''Este un parteneriat eficient între ţările noastre, în interesul umanităţii. La fel încercăm să ne organizăm activitatea în faţa problemelor actuale (...) mă refer la lupta împotriva pandemiei şi la situaţia de pe pieţele internaţionale'', a spus el.

''Ieri, am vorbit despre aceste probleme cu preşedintele Statelor Unite şi vor urma şi alte discuţii despre acest subiect'', a adăugat şeful statului rus.

Putin şi Trump au discutat telefonic joi, în contextul negocierilor internaţionale pentru stabilizarea pieţei petrolului, afectată de criza economică provocată de coronavirus şi de rivalitatea comercială între Rusia şi Arabia Saudită.

AFP observă că relaţia personală între cei doi preşedinţi este mai bună decât cea dintre ţările lor. Trump a apreciat de mai multe ori calităţile lui Putin, iar acesta şi-a exprimat sprijinul pentru omologul său de la Casa Albă în mai multe probleme, în special în cursul procedurii de destituire (impeachment) desfăşurate în Congresul SUA. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 De citit ce spune generalul Wesley K. Clark...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 VIDEO Macron, cu ochii pe Rareș Bogdan după cererea sa privind România