Putin se oferă să pună la dispoziția Congresului american transcrierea întâlnirii dintre Trump și Lavrov

Putin se oferă să pună la dispoziția Congresului american transcrierea întâlnirii dintre Trump și Lavrov

Președintele rus Vladimir Putin a declarat miercuri, la Soci, că omologul său american Donald Trump nu i-a divulgat niciun fel de informații secrete șefului diplomației ruse, Serghei Lavrov, liderul de la Kremlin oferindu-se să pună la dispoziția Congresului SUA transcrierea discuției purtate de cei doi săptămâna trecută la Washington, informează Reuters, AFP și DPA.

''Dacă administrația americană o va autoriza, suntem pregătiți să furnizăm înregistrarea conversației între Lavrov și Trump Congresului și Senatului americane'', a afirmat Putin, într-o conferință de presă la Soci cu șeful guvernului italian, Paolo Gentiloni.

''Am vorbit cu Lavrov astăzi. Voi fi obligat să-l cert pentru că nu a împărtășit aceste secrete cu noi. Nici cu mine, nici cu reprezentanți ai serviciilor de informații ruse. A fost foarte urât din partea lui'', a declarat Putin ironic.

El a respins controversa legată de potențiala divulgare de informații clasificate de către Donald Trump, afirmând că Statele Unite trec printr-o perioadă de ''schizofrenie politică'' în creștere și că lui Trump nu i se permite să-și desfășoare activitatea în mod adecvat.

''E greu de imaginat ce altceva mai pot inventa acești oameni care produc astfel de prostii și tâmpenii'', a mai spus Putin.

''Ceea ce mă surprinde este că ei agită situația politică internă folosind slogane antirusești. Fie nu înțeleg daunele pe care le provoacă propriei țări, caz în care sunt pur și simplu proști, fie înțeleg totul, și atunci sunt periculoși și corupți'', a continuat președintele rus.

Un oficial de la Kremlin, Uiri Ușakov, le-a declarat ulterior reporterilor că Moscova deține o transcriere a discuției, nu o înregistrare audio.

Doi oficiali americani au declarat luni că Trump i-a divulgat lui Lavrov informații clasificate despre o operațiune planificată a Statului Islamic, aruncând Casa Albă într-o nouă controversă la doar câteva luni după învestirea președintelui.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

2 De citit! Așa ar trebui să gândească și să acționeze noua garnitură de primari!

3 Andi Moisescu, infectat cu coronavirus. Nevastă-sa, Olivia Steer, antivaccinistă convinsă, săptămâna trecută: …

4 Securitatea primise o informație care ar fi putut împiedica fuga Nadiei din țară, dar ofițerul la care a ajun…

5 Sondaj BCS