Putin stabilește miercuri obiectivele militare din 2023

Putin stabilește miercuri obiectivele militare din 2023

Preşedintele rus Vladimir Putin va stabili obiectivele armatei sale pentru anul 2023 în cadrul unei întâlniri cu înalţi oficiali militari care va avea loc miercuri, a anunţat marţi Kremlinul.

Vladimir Putin. FOTO EPA EFE

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, va participa la această reuniune "pentru a raporta progresul operaţiunii militare speciale" în Ucraina şi al livrărilor de armamente către forţele armate, a mai transmis Kremlinul.

„Vladimir Putin va avea o reuniune extinsă cu Ministerul rus al Apărării. Vor fi rezumate activităţile forţelor armate ruse în 2022 şi vor fi definite sarcinile pentru anul viitor", au precizat oficialii ruși.

Această întâlnire va avea loc în contextul în care Putin a renunţat în acest an să organizeze tradiţionala sa conferinţă de presă de final de an, care a avut loc anual începând din 2001, scrie Agerpres.

Rusia, care a lansat în februarie o vastă ofensivă împotriva vecinului său ucrainean, s-a confruntat în ultimele luni cu regrese militare majore, care au determinat-o să se retragă din regiunea Harkov în nord-estul Ucrainei şi din oraşul Herson în sud.

Vladimir Putin a recunoscut marţi că situaţia este "extrem de dificilă" în cele patru regiuni din sudul şi estul Ucrainei a căror anexare a fost revendicată de Moscova fără a le controla pe deplin, mai scrie sursa citată.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Rusia, oameni buni...

4 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

5 Potrivit manualului, dacă Rusia ar fi respectat propria doctrină militară, ar fi cucerit Ucraina în prima etapă a invaziei