Putin, vestă antiglonț sub geaca de 12.000 de euro

Putin, vestă antiglonț sub geaca de 12.000 de euro

Ieri a avut loc la Moscova un spectacol propagandistic de amploare pentru susținerea războiului în Ucraina, spectacol ce amintește mai degrabă de anii 1930. Punctul culminant a fost atins de discursul președintelui Vladimir Putin, scrie defenseromania.ro .

În fața a peste 80.000 de oameni, în timp ce Armata rusă invadatoare ucide civili și bombardează zone rezidențiale, Vladimir Putin le-a vorbit rușilor despre Sfânta Scriptură și Biblie.

„Totul se reduce la fapte, la valorile universale pentru toți oamenii, de toate confesiunile din Rusia, pentru oamenii noștri în special. Confirmarea acestui lucru este modul în care luptă băieții noștri în această operațiune militară specială, umăr la umăr. Se ajută, se susțin unul pe altul, iar dacă trebuie, atunci, ca pe un frate de sânge, îl acoperă cu trupul său de gloanțele de pe câmpul de luptă. Așa ceva nu am văzut demult”, a adăugat Putin.

Președintele rus și-a continuat delirul făcând apel la ... Biblie: „Spun aceste lucruri gândindu-mă la Biblie, nu există dragoste mai mare decât dacă cineva își dă sufletul pentru poporul lui și putem vedea faptele eroice ale oamenilor noștri în această operațiune”.

Putin - Vestă antiglonț sub geacă de 12.000 de Euro și mesaje propagandistice pe scenă în timpul discursului grotesc

2. Președinte... (vladimir-putin-rusia_79501900.jpg)

Foto: Președintele rus Vladimir Putin, în timpul discursului de pe stadionul din Moscova pentru susținerea războiului împotriva Ucrainei. În spate, pe scenă, mesajul „Pentru Rusia!”

Dar pe lângă spectacolul de propagandă, menit să transmită rușilor că Federația Rusă luptă pentru supraviețuire în fața Occidentului care urmărește distrugerea ei, menit să alimenteze frica istorică a poporului rus de un dușman extern, țarul rus s-a afișat într-o ținută care i-ar face invidioși până și pe mai marii de la Hollywood. Un fel de socialism de caviar adaptat la putinismul anului 2022.

Putin a purtat o geacă a cunoscutului brand de lux Loro Piana, din ultima colecție de iarnă. Prețul? Aproximativ 12.000 de euro. Pe internet și în media internațională multă lume afirmă că sub luxosul articol vestimentar, aspectul voluminos al gecii indică faptul că președintele rus purta o vestă antiglonț. Oricum, cert e că, în ceea ce privește prețul acesteia, în comparație, în medie, un rus câștigă aproximativ 6.000 de euro pe an, în contextul în care vorbim de un stat cu zăcăminte naturale uriașe. Un stat încangrenat de corupție și de clica de oligarhi ai lui Vladimir Putin. Așa-numiții siloviki.

Spectacolul grotesc și propaganda s-au derulat inclusiv prin mesaje. În timp ce Vladimir Putin justifica crimele de război ale armatei sale prin „salvarea Ucrainei” prin „denazificare” și „oprirea genocidului împotriva populației ruse din Ucraina”, asta deși Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga nu a găsit nicio dovadă asupra așa-zisului genocid, în spatele președintelui rus rulau diferite mesaje în limba rusă: "Za мир без нацизма! Zа Россию! Zа Президентa!". În traducere „Pentru o lumă fără nazism” (!!!), „Pentru Rusia!”, „Pentru Președinte!”.

Propaganda rusă folosește copiii pentru a transmite simbolul invaziei - „Z”

Toți organizatorii grotescului spectacol purtau însemne ale literei Z pe care o regăsim și pe tehnica militară rusă care a invadat Ucraina. La fel, și artiștii urcați pe scenă purtau același simbol. Z - vine de la cuvântul „Za” care înseamnă „pentru” și a devenit un simbol după ce armata rusă l-a vopsit pe tehnica de luptă fiind o prescurtare a mesajului „Pentru victorie”.

Propaganda rusă a prezentat inclusiv imagini de la grădinițe, unde copii ruși țin în mână pancarte cu litera „Z”. Nu e nimic mai abject și cinic decât să folosești propagandistic copiii pentru susținerea războiului, în timp ce armata ta bombardează maternități și ține sub asediu Mariupolul, unde oamenii își îngroapă morții în gropi comune, aflându-se într-o situație disperată, fără electricitate, linii de aprovizionare blocate, în foamete și cu rezervele de apă potabilă epuizate. O imagine a asediului Leningradului început în 1941, transpusă de Vladimir Putin în 2022.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...