Putin reintroduce un titlu instituit de Stalin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Putin reintroduce un titlu instituit de Stalin în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Aflat în vigoare de luni, decretul cu privire la „Mama Eroină” prevede recompensarea femeilor care au născut şi crescut cel puţin zece copii.

Recompensele constau în acordarea unui stimulent în valoare de un milion de ruble ruseşti (circa 16.000 de euro), a unui certificat şi a unei medalii realizate, potrivit decretului, din „aur şi diamante”.

Demersul pentru reintroducerea titlului de „Mamă Eroină” a început în iulie, când Putin a dat ordin pentru pregătirea unui proiect de lege în acest sens.

Titlul de „Mamă Eroină” a fost introdus pentru prima dată în 1994, de către Stalin, care miza astfel pe creşterea natalităţii după pierderile mari din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Ultima atribuire a acestui titlu a avut loc în noiembrie 1991, cu puţin timp înainte de destrămarea Uniunii Sovietice.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

3 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

4 „Regrupare tactică” la Lîman. Forțele de ocupație fug mâncând pământul. Kievul spune că toate căile de acces sunt ”sub controlul focului” ucrainean

5 Imagini din satelit cu bombardiere capabile să transporte arme nucleare, mutate de Rusia la granița cu Finlanda