Qatarul denunță "o campanie de minciuni" după ce mai multe state din Golf rup relațiile diplomatice

Qatarul denunță "o campanie de minciuni" după ce mai multe state din Golf rup relațiile diplomatice

Qatarul a afirmat luni că se confruntă cu o campanie de minciuni și invenții al cărei scop este punerea sa sub tutelă, după ce Bahreinul, Arabia Saudită, Egiptul și Emiratele Arabe Unite și-au întrerupt relațiile diplomatice cu emiratul, acuzându-l de susținerea terorismului, transmit Reuters și DPA.

Un comunicat al Ministerului de Externe de la Doha subliniază că, în calitate de membru al Consiliului de cooperare al Golfului, Qatarul respectă suveranitatea altor țări și nu intervine în afacerilor lor interne.

Pe de altă parte, și guvernul recunoscut pe plan internațional al Yemenului a anunțat luni ruperea relațiilor diplomatice cu Qatarul, acuzându-l de cooperare cu rebelii houthi, a relatat agenția de stat Saba.

Yemenul este divizat din cauza unui război civil ce durează de aproape doi ani, izbucnit între gruparea houthi, sprijinită de către Iran, și o coaliție arabă sunnită, susținută de Occident și aflată sub comanda Arabiei Saudite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”