Quintus îi răspunde lui Tăriceanu: Dacă un liberal adevărat mi-ar cere demisia, m-aș gândi să reflectez

Quintus îi răspunde lui Tăriceanu: Dacă un liberal adevărat mi-ar cere demisia, m-aș gândi să reflectez

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, îi transmite copreședintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu că ar reflecta asupra unei eventuale demisii din partid numai dacă un liberal adevărat i-ar solicita un asemenea gest.

"Am citit și eu prin ziare că distinsul meu fost coleg și fost președinte al PNL, nu-i rostesc numele, mi-a cerut demisia de onoare. Când un om de onoare mi-ar cere o asemenea demisie, m-aș gândi să reflectez. Până atunci însă îmi văd de îndatoririle mele pe care mi le îndeplinesc de peste 70 de ani în PNL, pe care nu l-am părăsit nici când am fost amenințat cu moartea, nici când am fost închis, nici când am fost surghiunit, pentru că am crezut în PNL. Când un liberal adevărat mi-ar cere demisia, aș da să mă gândesc, până atunci să ne vedem de treabă în partidul nostru și fiecare să se așeze acolo unde crede că îi este rostul și interesul", afirmă Quintus, într-un mesaj video postat, duminică, pe pagina de Facebook a PNL.

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat vineri, la Ploiești, că este o "imbecilitate" decizia de nominalizare a lui Marian Munteanu din partea PNL drept candidat la Primăria Bucureștiului.

"Este o rușine pentru PNL care dorește să se mai revendice de la tradiția istorică să vină acum cu un asemenea candidat pentru Primăria Bucureștiului. Mai mult de atât, cred că singura posibilitate pentru a contracara această imbecilitate a conducerii PNL-ului de astăzi de a desemna un astfel de candidat este ca președintele de onoare al PNL Mircea Ionescu-Quintus să opună veto-ul său moral și politic acestei decizii", a spus Tăriceanu.

Din punctul său de vedere, o altă variantă ar fi ca Mircea Ionescu-Quintus să își dea demisia.

"Cealaltă variantă este să își dea demisia de onoare din calitatea de președinte al PNL dacă consideră că rămâne fidel idealurilor sale liberale din tinerețe", a transmis Tăriceanu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Diva Bianca Drăgușanu, mesaje de tachinare pentru Alex Bodi, după ce a fost părăsit de Daria Radionova

5 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…